Marketingový expert, žijící v Kataru: Česká republika se nám nějak porouchala. Naději vidí v Pirátech

12.02.2018 18:28

Marketingový expert Martin Jaroš žije v Kataru, ale situaci v České republice dlouhodobě sleduje a na sociálních sítích ji také komentuje. Tentokrát se od komentářů posunul k rozhovoru a jeden poskytl serveru Forum24.cz Pavla Šafra. Konstatoval v něm mimo jiné, že se nám ta naše Česká republika nějak porouchala.

Marketingový expert, žijící v Kataru: Česká republika se nám nějak porouchala. Naději vidí v Pirátech
Foto: Archiv IN
Popisek: Vlajka ČR na budově parlamentu

„Nějak se nám ta republika porouchala. Zvenčí je to, myslím, vidět ještě lépe než zevnitř. Země sice bohatne, ale nemoudří. Republika je prasklá na dvě půlky – jedna je spokojená a už by se ráda viděla na tom Západě a žere ji, že ji druhá půlka pořád otáčí jinam, druhá je naštvaná, cítí se zanedbaná a štve ji, že ji 28 let nikdo neposlouchá. Výsledkem je země, kde jeden říká hot a druhý čehý. Nemáme žádnou vizi, nemáme pro republiku žádný cíl, nevíme, o co usilujeme, proč a s kým vlastně kamarádíme. Prostě se v tom plácáme. Akorát na to plácání máme čím dál lepší auta,“ konstatoval hned na úvod.

Situaci nijak neulehčuje povolební situace po sněmovních volbách, kterou se stále nepodařilo nějak vyřešit. Tradiční strany dostaly v podzimních volbách na frak a podle Jaroše se z tohoto výprasku některé strany ani nevzpamatují. Kupříkladu ČSSD, jejíž hodnoty jsou v podstatě nadčasové, si tentokrát nechala ukrást své voliče a programová témata Andrejem Babišem (ANO) a Tomiem Okamurou (SPD).

Naproti tomu Andrej Babiš je jasným vítězem voleb, jenže i jemu už se jeho vlastní vítězství jaksi protiví. Tak dlouho totiž tradičním stranám říkal, jak jsou zkorumpované, zlé a k ničemu, že s ním teď žádná z těchto stran nechce jednat.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Ale i když je Jaroš k Babišovi kritický, musel uznat, že si druhý nejbohatší Čech své volební vítězství tvrdě odpracoval, objel skoro celou republiku a potřásl si osobně rukou snad s polovinou voličů. A přineslo mu to sladké plody vítězství. I když ty teď trochu hořknou, jak již bylo naznačeno dříve.

Kromě Babiše podle experta ve volbách jasně uspěli i Piráti, ve které vkládá určitou naději. Na Pirátech oceňuje, že se jim dá věřit to, co říkají.

„Ještě před čtyřmi roky jsem je takto ocenit nedokázal, myslel jsem, že za tím oblakem marjánky nic není. Ale ono je. No a v čele mají nejméně tři velmi silné osobnosti – pány Bartoše, Michálka, Ferjenčíka. To je dobrý mix. Neznamená to ale, že jsem tzv. tradiční strany odepsal. Třeba TOP 09 a STAN se sebou něco musejí udělat – společnost potřebuje liberální a jasně proevropskou stranu napravo od středu. Zde se něco musí stát a věřím, že to nakonec bude dobré.“

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

17:27 Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

O tom, že ve Vrběticích rozhodně nebyla škoda za miliardu, se rozhovořil bezpečnostní analytik Jaros…