Máte vlastní názor, používáte fakta a logiku? Jste dezinformátor! Ekonomka Šichtařová ukazuje na techniku známou už od středověku

27.12.2020 16:51

Ekonomka Markéta Šichtařová v internetové televizi XTV promluvila od podlahy. Konstatovala, že čas od času svět zachvátí pandemie viru, čas od času pandemie blbosti a čas od času obojí. A přesně v takovém čase teď podle Šichtařové žijeme. Pandemie koronaviru je podle jejího názoru požehnáním pro všechny, kteří chtějí strašit lidi, omezit jim svobody a přinutit je dělat věci, které by jinak nedělali, a potlačit u nich svobodu myšlení.

Máte vlastní názor, používáte fakta a logiku? Jste dezinformátor! Ekonomka Šichtařová ukazuje na techniku známou už od středověku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

„Čas od času zachvátí svět pandemie viru a čas od času pandemie blbosti,“ zhodnotila Šichtařová víru, kolotoč zadlužování, v němž dnes žijeme, nám vlastně prospívá.

Stejně tvrdá byla i vůči restriktivním opatřením, která přijímají různé vlády, českou nevyjímaje. „Tahleta opatření se nám strašně ve zlém vrátí, samozřejmě. Já jsem nikde nenašla studii, kde by se ukázalo, že v zemích, kde byla přijata drakonická opatření, se epidemie šířila pomaleji a bylo tam méně mrtvých. Ale máme mnoho důkazů, že tyto země jsou ekonomicky zlikvidovány mnohem víc než země, které šly uvolněnější cestou,“ prohlásila Šichtařová.

Zdůraznila, že politici dělají velkou chybu, když uměle udržují zaměstnanost, místo aby umožnili trochu uvolnit situaci na trhu práce, z neproduktivních firem propustit lidi a zaměstnat je v těch podnicích, kde mají nové nápady a chtějí jít kupředu. My jsme tady vyrobili živé – mrtvé na transfúzi.

Kromě ekonomických škod prý vláda páchá i škody společenské, když lidem vysvětluje, že jsou špatní, pokud nenosí roušky.

„Když lidem vysvětlíte, že jsou špatní, zlí a oškliví, protože nenosí roušky, ačkoli pro to nejsou žádné vědecké důkazy, tak takový člověk, který přijme svoji vinu, pak bude velice rád dodržovat všechna ta opatření, platit daně a poslouchat systém. Takže ta protikoronová opatření jsou vlastně pouhým prostředkem a celá ta epidemie je v podstatě požehnáním pro to, aby se mohl ve světě snáz prosazovat kolektivismus,“ varovala Šichtařová.

Anketa

Bude rok 2021 pro Českou republiku lepší než rok 2020?

22%
72%
6%
hlasovalo: 13001 lidí
Je zklamaná z toho, že mezi českými parlamentními stranami nevidí žádnou, která by prosazovala svobodu a odpovědnost jednotlivce a svobodnou ruku trhu.

„Dlouhodobě se ke svobodnému trhu hlásí třeba Svobodní, ale to je dneska pidistrana,“ vyjádřila svůj názor Šichtařová.

Zdá se jí, že všechny parlamentní strany dnes svobodný trh likvidují. ČSSD a komunisté, to jsou strany, které se hlásí velmi silně ke kolektivismu, a tím vlastně likvidují kapitalismus,“ rozvedla svou myšlenku.

Ekonomka má dokonce pocit, že je potlačováno svobodné myšlení.

„Dneska už každý názor, který vychází z toho, že se jedná skutečně o vlastní názor a vlastní zpracování faktů svým vlastním rozumem, tak takový názor je označován za propagandu, lež a dezinformaci. Problém je v tom, že ti kolektivističtí ideologové nejsou schopní bojovat s vaším používáním rozumu stejným používáním rozumu, a proto se musejí uchylovat k ideologickým hláškám typu, že používáte dezinformace. Oni prostě musejí. Když chtějí vyvrátit fakta a logiku, tak jediná možnost, jak vyvrátit fakta a logiku, je vzít si na pomoc emoce. A emotivní hlášku, že jde o dezinformaci. Je to technika známá od doby, co lidstvo existuje. Tohle bylo používáno už ve starověkých státech, stejně jako ve středověku. Když první člověk přišel s tím, že Země obíhá kolem slunce, a nikoliv obráceně, tak bylo řečeno, že se jedná o kacířství neboli dnešním slovníkem o dezinformaci. Místo toho, aby se církev snažila tuto informaci vyvrátit nějakým měřením, tak využila emoce. A úplně stejnou techniku vidíme dneska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…