Média už nakupovat nebudu, tvrdí Babiš. Agrofert profituje i na zakázkách pro ně

23.05.2015 18:58

Ministr financí Andrej Babiš a předseda ANO často odráží kritiku, že by jeho Agrofert nějak výrazně profitoval z toho, že je jeho majitel současně šéfem státní kasy. Jeho předchůdce ve funkci Miroslav Kalousek (TOP 09) ovšem opakovaně poukatuje na příklad biopaliv a teď Babišova firma získala zakázku od ministryně Karly Šlechtové, taktéž ministryně za ANO.

Média už nakupovat nebudu, tvrdí Babiš. Agrofert profituje i na zakázkách pro ně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

Deník.cz přinesl informace o tom, že Babiš profituje i na zakázce pro svá média od Ministerstva pro místní rozvoj pod vedením Karly Šlechtové. To je také ministryně za ANO a skupina Agrofert vyhrála zakázku na propagaci různých regionů České republiky v rozhlasových reklamách. Jde o zakázku Agentury CzechTourism, která spadá pod MMR, v hodnotě 5,4 milionu korun.

Andrej Babiš v této souvislosti jasně řekl, že si ponechá Rádio Impuls, které také vlastní, ale nehodlá kupovat FTV Prima, o čemž se čas od času spekuluje. „V mediální sféře už nic kupovat nebudu,“ řekl jasně ministr financí.

V poslední době se ale hovoří především o tom, že Babišova firma bude dál profitovat z podpory biopaliv první generace. Jak upozorňuje první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, jde o miliardy. Babiš toto konstatování ale opakovaně a velmi důrazně odmítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…