Médiím se nepodařilo přimět lidi, aby milovali „Karla“, píše komentátor

02.02.2013 17:50

Komentátor Václav Vlk v hodnotí, proč se prezidentem stal Miloš Zeman a ne Karel Schwarzenberg. Vidí v tom vliv médií, Schwarzenbergovu blízkost k zeleným nebo názor prezidenta Václava Klause, který – ač se to může jevit jinak – je stále oblíbený.

Médiím se nepodařilo přimět lidi, aby milovali „Karla“, píše komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Vlk zmiňuje, že díky přímé volbě ukázala svou velkou sílu média – hlavně u kritiky neúspěšného favorita Jana Fischera. „Mediální hvězdou se stal ministr zahraničí Schwarzenberg . Adorace Jeho Jasnosti Karla, se stala mantrou . Zato ten „opilec, křupan a rozvraceč národa, ČSSD a vůbec všeho, ten bolševiky obklopený hrubián, ta podezřelá osoba s vztahy na Rusko“ měla být zlikvidována,“ píše komentátor.

Lid nesnáší zelené

Vlk ale uvádí, že se nepodařilo lidi přesvědčit, aby Schwarzenberga měli rádi. Největším problémem prý nebylo, že by se lidé báli, že přijdou o své majetky v Sudetech kvůli kritice Benešových dekretů, ale strachu z Němců. „Schwarzenbergovi odporovatelé a spolupracovníci netušili, že dalším smrtelným polibkem je jejich, a tedy i jeho, nadšení pro „zelené“. To ukazuje přesně doslova úprk voličů od Schwarzenberga k Zemanovi na jihu Čech,“ doplnil Vlk v textu psaném pro web Českého rozhlasu.

Lidé s průměrnými platy se děsí cen energií, za jejichž růst mj. zelení mohou. Navíc tito ekologičtí aktivisté podle Vlka mohou třeba za zpomalení stavby dálnic nebo továren a obyčejní lidé jsou tak nezaměstnaní. Schwarzenbergův příklon k zeleným mu tedy uškodil.

„Také takzvaně obrovská neoblíbenost Václava Klause, která je sice dosti velká, ale ne tak, jak to tvrdí média, neměla tu sílu, jak o ní sami sebe v mediích přesvědčovali podporovatelé Schwarzenberga. Stejně tak jako má Klaus své zapřisáhlé nepřátele, má i dosti velkou podporu lidí, kteří tolik nekřičí v mediích,“ dodal Vlk.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…