Merkelová k výročí konce války: Sověti osvobodili Německo od nacismu. Jsme jim vděčni

10.05.2015 21:35

Německá kancléřka Angela Merkelová přijela do Moskvy, aby se poklonila padlým vojákům, kteří porazili nacismus. Dorazila však den po monstrózní vojenské přehlídce uspořádané Vladimirem Putinem, čímž se jí vyhnula. Server První zprávy.cz informuje s odvoláním na server RT.com o tom, že kancléřka ocenila osvobození Berlína Sověty.

Merkelová k výročí konce války: Sověti osvobodili Německo od nacismu. Jsme jim vděčni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

„Chci říci, že jsem se jako německá kancléřka poklonila milionům obětí války, kterou vedli nacionální němečtí socialisté,“  prohlásila německá kancléřka Angela Merkelová. „Připomínám vám, že ruští, ukrajinští, běloruští a další vojáci Rudé armády osvobodili Berlín a spolu se západními spojenci osvobodili Německo od nacistické nadvlády,“ doplnila.

Při setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem se kancléřka věnovala také situaci na Ukrajině. Oba politici se shodli na tom, že je možné jít jen cestou diplomatických jednání. Za základ tohoto jednání oba politici berou druhou dohodu z Minsku, Merkelová ale upozornila, že je tato dohoda porušována. Putin konstatoval, že přesto znamená posun k lepšímu, a vyzval ukrajinskou vládu k naplnění své části dohody. On prý bude jednat se separatisty o naplnění jejich části dohody.

Celý text ZDE

Putin také poznamenal, že v poslední době německo-ruské vztahy ochladly v důsledku rozdílných pohledů na dění na Ukrajině, což ovšem neprospívá ani jedné ze stran.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…