Merkelová po útoku v Mnichově pořád mlčí, tak vystoupil bavorský premiér. A nepáral se s tím

23.07.2016 12:02

„Musíme udělat vše pro to, abychom chránili naši bezpečnost,“ uvedl bavorský premiér Horst Seehofer pro server Sueddeutsche.de. Reagoval tak na včerejší útok osmnáctiletého Němce íránského původu, který v nákupním centru Olympia v centru bavorské metropole Mnichov zastřelil 9 lidí, sebe a desítky lidí zranil.

Merkelová po útoku v Mnichově pořád mlčí, tak vystoupil bavorský premiér. A nepáral se s tím
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

„Bez bezpečnosti není žádná svoboda,“ uvedl také ve svém prohlášení Horst Seehofer. Podle něj policie a záchranné služby reagovaly na celou tragickou událost rychle a profesionálně. „Brutální a nelidská vražda nás všechny naplňuje smutkem a hrůzou,“ podotkl. 

Původní text ZDE.

Bavorská vláda se po pátečním řádění střelce v nákupním centru sešla nad důsledky, které se po incidentu dotknou bezpečnosti ve spolkové zemi. Sešla se již také německá vláda, ministr při úřadu kancléřky Angely Merkelové Petr Altmaier však po jejím zasedání příliš sdílný nebyl. „Naše myšlenky jsou s oběťmi strašného útoku v Mnichově,“ řekl s tím, že o motivech a původu pachatelů hovořit nechce.

Prezident Spolkové republiky Německo Joachim Gauck vyjádřil zděšení. „Vražedný útok v Mnichově mě hluboce šokoval,“ uvedl. 

Německu vyjadřují soustrast i státníci mnoha zemí světa. Například francouzský prezident Francois Hollande má jasno v tom, že šlo o teroristický čin. „Teroristický útok zasáhl Mnichov a zabil mnoho lidí. Je to odporný čin s cílem rozdmýchat strach,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…