Merkelová za to nemůže, soudí o krvavém červenci většina Němců

03.08.2016 21:22

Nedávné útoky ve Francii a v Německu vedly k dalšímu oživení debaty o migrační krizi. Prezident Miloš Zeman dokonce v rozhovoru pro Blesk.cz řekl, že existuje souvislost mezi terorismem a ilegálními migranty. Zdá se však, že většina Němců tento názor nesdílí a nevěří, že by politika otevřených dveří Angely Merkelové souvisela s červencovými útoky.

Merkelová za to nemůže, soudí o krvavém červenci většina Němců
Foto: bundeskanzlerin.de
Popisek: Angela Merkelová, německá kancléřka

„Nedávné teroristické útoky v Bavorsku podle většiny Němců nijak nesouvisejí se vstřícnou migrační politikou kancléřky Angely Merkelové. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění, který na zadání časopisu Stern zpracovala agentura Forsa. Že nese Merkelová na atentátech kvůli svému postupu v migrační krizi vinu, si myslí ani ne třetina dotázaných,“ informuje české čtenáře ČTK.

69 procent lidí odmítá politiku otevřených dveří Angely Merkelové spojovat s nedávnými útoky ve své zemi. Jen 28 procent dotázaných má za to, že takováto souvislost existuje. Z oněch necelých 30 procent se tři čtvrtiny lidí označují za voliče Alternativy pro Německo (AfD). Tato strana se původně profilovala jako protibruselská a po uchopení uprchlického tématu její popularita vzrostla.

Celou zprávu najdete zde

Spojovat vstřícnou politiku Merkelové s červencovými útoky podmítají i tři čtvrtiny voličů bavorské CSU, ačkoli bavorský premiér z této strany Horst Seehofer konstatoval, že se nemůže ztotožnit se slovy své kancléřky Angely Merkelové, že Spolková republika migrační vlnu zvládne.

Polovina Němců je přesvědčena, že policisté nejsou natolik vybavení a početní, aby zajistili maximální bezpečnost občanům. Pomoci by mohlo navýšení počtu policistů. „Zhruba 65 procent dotázaných by uvítalo nasazení armády ve vnitrozemí v případě teroristického útoku,“ doplňuje agentura. Tři čtvrtiny dotázaných Němců by si prý také přály, aby neúspěšní žadatelé o azyl byli rychleji odesíláni z Německa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…