Město Vsetín podpoří obnovu pěti historických domů

21.10.2020 12:05

Město Vsetín podpoří opravy historických budov ve vlastnictví soukromých osob a společností. Na svém posledním zasedání o tom rozhodli zastupitelé města, kteří schválili konkrétní žádosti o dotace. Celkem se o peníze a podporu ucházelo šest žadatelů, na dotaci již dosáhlo nakonec pět. Informovala o tom Regionální televize.

Město Vsetín podpoří obnovu pěti historických domů
Foto: repro youtube
Popisek: Rekonstruovaná budova ve Vsetíně

„Cílem je podpořit opravu historických a památkových budov v centru města, aby centrum vypadalo lépe,“ uvedla tisková mluvčí Vsetína Jana Raszková v reportáži.

Z rozpočtu města bylo na tuto pobídku alokováno 400 tisíc korun, ten ale zastupitelé nakonec ještě navýšili. „Přidali částku 130 tisíc krun z programu, který nebyl vyčerpán pro podnikatele, kteří byli postiženi koronavirem,“ upřesnila  mluvčí. Díky finanční pobídce města tak bude například opravena fasáda na historických budovách či budou vyměněny okna v přízemí hotelu Pančava.


Částka, kterou radnice na projekt vyčlenila, je nejvyšší za poslední roky. „V roce 2019 bylo z programu vyčerpáno 118 tisíc korun a v roce 2018 360 tisíc korun. Takže letos jde o rekordní zájem,“ dodala závěrem Raszková.

Cílem programu pro obnovu staveb je podpořit údržbu jak nemovitých kulturních památek a staveb na území jejich ochranných pásem, tak staveb bez památkové ochrany, které jsou součástí zástavby města a dotváří a doplňují původní historickou zástavbu a prezentují se ve veřejném prostoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …