Migranti v Rakousku páchali zlo. Jeden z nich u soudu řekl, že je „na své šikovné prsty hrdý“

20.04.2018 8:52

Deník Kronen Zeitung včera informoval hned o třech případech porušení zákona, ve kterých sehráli ústřední roli migranti z Blízkého východu a Afriky. V jednom z těchto případů již byl pachatel odsouzen.

Migranti v Rakousku páchali zlo. Jeden z nich u soudu řekl, že je „na své šikovné prsty hrdý“
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci ze Sýrie v táboře Domiz. Snamdin Nurihasan a Henadi Shibli

Třiašedesátiletý muž z Korutan zažil tuto středu při návštěvě Salzburgu velmi nepříjemnou zkušenost. Přepadli jej tři neznámi muži, kteří jej nejprve srazili k zemi a poté mu sebrali peněženku. Vzhledem k tomu, že rychle zavolal policii, podařilo se strážcům zákona do několika minut zajistit devatenáctiletého Afghánce a o rok mladšího Pákistánce. Mladíci nestačili ani odhodit ukradenou peněženku, která se tak vrátila majiteli v původním stavu.

Ve stejný den ve večerních hodinách byla napadena šestnáciletá dívka v Linci rovněž migranty. Dívka šla vyvenčit psa, když ji přepadli dva muži. Jeden z nich měl podle její výpovědi v ruce nůž, který ji držel zezadu na krku. Jeho kumpán poté po vyděšené oběti přepadení požadoval peníze. Přesto se jí podařilo v nestřeženou chvíli vysmeknout a předat jejich popis policii. Jde s největší pravděpodobností o Afghánce, které se však zatím nepodařilo chytit.

Zatímco tři výše uvedení pachatelé si budou muset na rozsudek minimálně několik příštích týdnů počkat, jejich „kolega“ byl včera odsouzen v Innsbrucku k osmnácti měsícům odnětí svobody. Jeho způsob okrádání nic netušících byl poměrně originální a sedmatřicetiletý Alžířan s ním slavil mnoho úspěchů. Žalobce jej viní z okrádání cestujících na hlavním nádraží v Innsbrucku, kde v jeho „síti“ uvízlo podle vyšetřovatelů asi jedenáct lidí.

Alžírský migrant tak dlouho „tancoval“ kolem své oběti, až ji vyvedl z rovnováhy a díky svým šikovným prstům a umění upoutat pozornost, si tak přišel na tisíce eur. Vedle peněženky se zaměřoval na mobilní telefony a další cennosti. „Jsem na své šikovné prsty vážně hrdý,“ přiznal se s neskrývanou pýchou Alžířan před soudkyní Helgou Moserovou, která pro jeho „umění“ neměla příliš pochopení a udělila mu trest ve výši osmnácti měsíců

Trestná činnost alžírského zloděje trvala podle obžaloby minimálně od listopadu loňského roku a probíhala na vlakovém nádraží. Alžířan vždy zapředl rozhovor s vybranou obětí a společně se svoji výmluvností rozkmital své nohy i ruce, až se mu podařilo dostat se cestujícím do kapes a vytáhnout z nich peněženku, mobilní telefon či aspoň cigarety. Proces byl pouhou formalitou, protože obžalovaný se ke všemu doznal a rozsudek přijal. K jednomu roku ve vězení soudkyně přidala také půlroční podmíněný trest.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…