Miloš Vystrčil po útoku ve Vídni: Musíme si to vyhodnotit. To ale neznamená, že nemáme být solidární s uprchlíky

03.11.2020 17:43

Podle předsedy Senátu Miloše Vystrčila nastal čas, aby EU společnými silami kontrolovala nelegální migraci, a ztížila tím příchod teroristů do EU, aby se neopakovala podobná hrůza jako v pondělí večer ve Vídni.

Miloš Vystrčil po útoku ve Vídni: Musíme si to vyhodnotit. To ale neznamená, že nemáme být solidární s uprchlíky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Pokud jde o politickou rovinu, musíme si znovu vyhodnotit, kde a za jakých okolností k teroristickým útokům dochází. A jestli není v rámci migrační politiky nutné, abychom kontrolovali, kdo a za jakým účelem do naší země přichází. Opakuji, že i zde bychom se měli chovat maximálně obezřetně. Myslím, že není možné, aby do Evropské unie přicházeli lidé, o kterých vůbec nic nevíme. Je naší společnou povinností, abychom se touto záležitostí zabývali,“ prohlásil Vystrčil v rozhovoru pro server Novinky.cz.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

„Měli bychom si uvědomit, že pokud máme společenský řád, kde je dominující svoboda a demokracie, je to zároveň zneužitelné lidmi, kteří mají na svobodu myšlení a vyznání jiný názor, a sice je neuznávají. Pokud budeme dané projevy někde registrovat, tak bychom na ně měli upozornit, anebo dělat všechno pro to, aby byly potlačeny. Pokud jsou tu skupiny, které nosí oblečení s hákovým křížem nebo protestují proti svobodě vyznání, tak to není možné tolerovat,“ rozvedl svou myšlenku předseda Senátu.

Prý tím nechce říct, že nemáme být solidární k uprchlíkům, kteří míří do EU. Solidaritu považuje za jednu z důležitých evropských hodnot, ale zdůraznil, že EU musí pečlivěji kontrolovat, koho si pouští na své území.

A pokud jde o teroristické útoky z řad lidí, kteří v EU žijí např. již ve třetí generaci, tady musíme podle Vystrčila vyvinout větší úsilí v integraci těchto lidí do většinové společnosti.

Za včerejšími útoky stojí příznivci ideologie tzv. Islámského státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…