Miloš Zeman dostal dopis od velkého státníka. Přečtěte si ho celý

25.07.2014 11:23

Prezident Miloš Zeman obdržel dopis od Šimona Perése, uznávaného prezidenta Státu Izrael, kterému ve čtvrtek vypršel mandát. Perés v dopisu děkuje Zemanovi za jeho odvážné projevy solidarity a jedinečné přátelství s Izraelem.

Miloš Zeman dostal dopis od velkého státníka. Přečtěte si ho celý
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman tiskne ruku Šimonu Perésovi

„Před skončením mého mandátu prezidenta Státu Izrael bych chtěl využít této příležitosti a vyjádřit upřímnou vděčnost za Váš odvážný projev solidarity Izraeli a za Vaše jedinečné přátelství,“ děkuje v dopise Šimon Perés české hlavě státu.

Izraelský prezident oceňuje, že Miloš Zeman projevuje ochotu podpořit Stát Izrael bez váhání a bez obav, že bude kritizován.

„Velmi oceňuji přátelské vztahy, které existují mezi našimi zeměmi, a věřím, že tento pozitivní trend bude pokračovat i v následujících letech, a spolu s tím, že naše bilaterální vztahy budou čím dál intenzivnější a budou vzkvétat,“ píše dále končící prezident Perés.

Vzpomněl i na státní návštěvu českého prezidenta, která se uskutečnila počátkem října minulého roku. „Doufám, že se naše cesty brzy opět setkají,“ dodává k tomu v dopise. Jednadevadesátiletý Šimon Perés byl prezidentem Státu Izrael od roku 2007.

Celé znění dopisu prezidenta Státu Izrael prezidentu Miloši Zemanovi:

Jeruzalém, dne 21. července 2014

Vaše Excelence,

před skončením mého mandátu prezidenta Státu Izrael bych chtěl využít této příležitosti a vyjádřit upřímnou vděčnost za Váš odvážný projev solidarity Izraeli a za Vaše jedinečné přátelství.

Opakovaně projevujete svou ochotu podpořit Izrael bez váhání a bez obavy, že za to budete kritizován. Velmi oceňuji přátelské vztahy, které existují mezi našimi zeměmi, a věřím, že tento pozitivní trend bude pokračovat i v následujících letech, a spolu s tím, že naše bilaterální vztahy budou čím dál intenzivnější a budou vzkvétat.

S radostí vzpomínám na Vaši nedávnou návštěvu Izraele a doufám, že se naše cesty brzy opět setkají.

Buďte ujištěn o mé hluboké úctě

Shimon Peres

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…