Miloš Zeman pozdravil Václavák. Pak nastoupil Hašek: Nejsme dezoláti, proruští švábi...

23.03.2024 15:10 | Reportáž

Na protivládní demonstraci na Václavském náměstí se sešly tisíce lidí. Demonstranti zaplnili horní čtvrtinu náměstí. Vystoupil na ní mimo jiné také zástupce strany PRO Michal Hašek. Organizátorem je lídr PRO Jindřich Rajchl.

Miloš Zeman pozdravil Václavák. Pak nastoupil Hašek: Nejsme dezoláti, proruští švábi...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Ohromně si vážím osobní odvahy každého z vás. Je doba, ve které přituhuje. Lidé se začínají bát říkat otevřeně své názory. Bojí se říkat své názory v práci, ve škole, na ulici. Zde si myslíme, že Fialova vláda je špatná a má skončit. Co si přejeme? Demisi!“ prohlásil Hašek a pozdravil občany jménem nemocného exprezidenta Miloše Zemana.

„Vážené dámy, vážení pánové. Srdečně zdravím vaše dnešní shromáždění. To, co bych vám chtěl říct, si poslechněte z mého vánočního poselství. Srdečně Váš Miloš Zeman,“ přečetl Hašek zdravici a následně běželo na obrazovce ono vánoční poselství Miloše Zemana.

Anketa

Který z předních lídrů má vaši největší důvěru?

hlasovalo: 53650 lidí
„My nejsme žádní dezoláti, nejsme tady žádní ruští švábové ani nic podobného, jsme svobodní občané České republiky. Chceme demokracii, chceme suverénní Českou republiku!“ zdůraznil Hašek.

„Máme tady po Václavském náměstí také petiční stánky. Můžete zde podepsat petici proti zavedení eura. Ale co na nás chystá vypečená vláda, jejíž hlavní heslo je: Díky za každé nové ráno. My chceme, aby tato vláda skončila. Oni chystají výpověď bez udání důvodu. Ale my dnes dáváme padáka vládě Petra Fialy. Dáme jim výpověď a řekneme jim naše důvody. Řekneme jim, co se nám nelíbí na naší domácí a zahraniční politice. Jak se chovají k našim seniorům. Tahle vláda si dovolí napsat do zákona, který snižuje valorizaci, že vyplacení valorizace těmto lidem by byla národohospodářská škoda. Styďte se ve Strakově akademii! Styďte se v Poslanecké sněmovně! Tato vláda ničí naše zemědělce, snižuje soběstačnost České republiky v oblasti potravin. A ještě má tu drzost rozdělovat zemědělce na ty správné, a na ty špatné, kteří se dovolují se ozvat,“ sdělil dále Hašek. 

Druhý dokument, který je připravený na Václavském náměstí k podpisu, je otevřený dopis slovenskému premiérovi Robertu Ficovi.

„To, co udělal Petr Fiala a jeho kabinet, nemá v novodobé historii obdoby. Zmrazení československých vládních vztahů je ostuda Strakovy akademie, ostuda Černínského paláce. Naše vztahy se Slováky jsme budovali desítky let, byli jsme ve společném státě. I já patřím mezi Husákovy děti z generace sedmdesátek. I já jsem pyšný na to, že jsem se narodil v Československu a byl jsem československým občanem. Nikdo se nás neptal, když jsme se rozdělili. Nicméně opakuji: Zmrazení československých vztahů na vládní úrovni je totální šlápnutí vedle. A my chceme, aby Robert Fico a slovenská vláda věděli, že Slováky považujeme za naše bratry, za naše nejbližší sousedy. My chceme zase vynikající vztahy, jaké mají mezi Čechy, Moravany, Slezany a Slováky panovat,“ prohlásil Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…