Ministerstvo dopravy je v krizi. Přijdeme o 5 miliard z EU, tvrdí ČSSD

31.01.2013 15:05

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka zkritizoval vedení ministerstva obrany. Je podle něj nekoncepční, neefektivní a Česko může přijít o více než pět miliard z Evropské unie kvůli špatnému čerpání prostředků.

Ministerstvo dopravy je v krizi. Přijdeme o 5 miliard z EU, tvrdí ČSSD
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

Sobotka zkritizoval, že v Česku chybí koncepce budování infrastruktury. „Vláda nemá žádný časový harmonogram toho, jak by se infrastruktura měla v dalších letech vyvíjet,“ prohlásil s tím, že mu také vadí, že systém financování staveb j velmi neefektivní.

„Třetí vážný problém se týká čerpání prostředků z Evropské unie,“ jmenoval předseda ČSSD. Je podle něj jasné, že přijdeme nejméně o pět miliard korun. Navíc je podle něj infrastruktura dlouhodobě podfinancována.

„Posledním problémem je naprostá personální nestabilita,“ podotkl Sobotka. ČSSD velmi kritizuje problém s ČD Cargo. Je podle nich možné, že bude propuštěno mnoho lidí a vláda to vůbec neřeší.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…