Ministr školství dnes oznámí rezignaci, kvůli vládním škrtům

22.03.2012 6:05

Ministr školství Josef Dobeš (VV) dnes oznámí svou rezignaci. Odejít chce kvůli vládním škrtům, letos by měl podle kabinetu ve školství ušetřit 2,5 miliardy korun. To by ale znamenalo snížení platů učitelů, což je pro Dobeše nepřijatelné. Původně se mělo přitom letos ve školství škrtat ještě o dvě miliardy víc. Dobeš byl ve funkci od července 2010. Rezort školství tak bude mít během čtyř let už čtvrtého šéfa.

Ministr školství dnes oznámí rezignaci, kvůli vládním škrtům
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Josef Dobeš

Dobeš si letos vymohl navýšení učitelských platů o čtyři miliardy, už dříve odmítl, že by měl peníze kantorům slíbené peníze zase vzít. Pod Dobešem se židle houpala několikrát. Po jeho rezignaci volali odborníci i politici kvůli angažování kontroverzního úředníka Ladislava Bátory. Byl také terčem kritiky kvůli připravované reformě vysokých škol a prodloužení akreditace plzeňské právnické fakultě. Za Dobeše se několikrát postavil prezident Václav Klaus.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …