Ministr spočítal výhody a náklady Drábkovy "sockarty". Takto to vychází

13.08.2013 11:01

Ministr práce a sociálních věcí František Koníček společně s generální ředitelkou Úřadu práce Marií Bílkovou na tiskové konferenci informovali o dalším postupu při rušení sKaret. Ministr mimo jiné uvedl, že náklady celého projektu převýšily 70 milionů a úspory, které díky tomu nastaly na poštovném, činily milionů šestnáct.

Ministr spočítal výhody a náklady Drábkovy "sockarty". Takto to vychází
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí František Koníček

Důvody pro zrušení karty, které schválila Poslanecká sněmovna v minulém týdnu, podle ministra již byly uvedeny, takže je pouze zrekapituloval.

Zásadní připomínky podle něj měl Úřad pro ochranu osobních údajů, který kritizoval neexistenci potřebné zákonné úpravy. Připomínky měl i ombudsman - zejména mu vadila problematická povinnost zřídit si účet a rovněž povinnost převzít kartu. Zásadní připomínky vyjádřila i Národní rada zdravotně postižených. A kromě toho byla podána i ústavní stížnost, o které by mělo být v krátké době rozhodováno.

Pak ministr zrekapituloval, že sKartu si převzalo 270 000 klientů, přičemž více než čtyři tisíce občanů ji odmítly. Celkem přes systém v letech 2012 a 2013 proteklo přes 11 miliard korun. Na implementaci systému bylo investováno 58 milionů a další miliony na související náklady, takže celkem se částka vyšplhala na 70 milionů. Za to se prý v roce 2012 ušetřilo na poštovném přibližně 16 milionů.

Nyní bude třeba obeslat všechny klienty s informací, že sKarty byly zrušeny a jak mají nadále postupovat. To vyjde na dalších 2,5 milionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…