Ministr vnitra od Mikuláše Mináře? Padlo to celkem jasně. I o posledních vládách

05.02.2021 12:51

Vláda Andreje Babiše, to je úplná tragédie. Vláda Bohuslava Sobotky s Andrejem Babišem, to byla taky tragédie. Já bych byl skvělý ministr vnitra. Bývalý ředitel české pobočky Transparency International David Ondračka, který dnes hájí barvy hnutí Lidé PRO Mikuláše Mináře, se pořádně rozjel.

Ministr vnitra od Mikuláše Mináře? Padlo to celkem jasně. I o posledních vládách
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Ondráčka, bývalý ředitel Transparency International ČR

Někdejší ředitel české pobočky Transparency International David Ondráčka se vydal ve šlépějích Adriany Krnáčové a po odchodu z Transparency skočil rovnýma nohama do politiky. Jen nezakotvil v hnutí ANO Andreje Babiše a v křesle primátora hlavního města Prahy, ale u Lidé PRO Mikuláše Mináře.

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30421 lidí

„V posledních letech jsem měl pocit, že s čímkoliv pozitivním přijdu, tak narazím do zdi. A ten projekt Lidé PRO chce být pozitivní a chce tři věci. Chce přivést nové lidi do politiky. To je záměr. Ti tam podle mě chybí. Za druhé chce řešit témata, která se podle mě dlouhodobě odkládají, ať už to jsou věci kolem exekucí, reformy zdravotnictví, dopravy nebo podpory regionů, a za třetí chce oslovit lidi, kteří mají pocit, že se od nich politika odtrhla,“ poznamenal Ondráčka v rozhovoru s Marií Bastlovou pro server Seznam Zprávy.

Rád by z exekuční pasti zpátky do normálního života pomohl až 1,5 milionu lidí.

„My chceme přivézt do politiky nové lidi a řešit problémy, které se tady 30 let neřešily,“ poznamenal Ondráčka, čímž se verbálně hodně přiblížil k šéfovi hnutí ANO a stávajícímu premiérovi Andreji Babišovi, který také už 8 let opakuje, že chce řešit problémy, které se tu od listopadu 1989 neřešily.  

Jenže hnutí Lidí PRO narazilo na problém. Mikuláš Minář oznámil, že chce získat podpisy od 500 tisíc lidí. Zatím hnutí získalo jen 27 tisíc podpisů a do voleb zbývá jen 8 měsíců. Pro teď si lidé z hnutí PRO řekli, že do konce března takto získají 100 tisíc podpisů. „Po něm bychom se rozhodovali, jestli má smysl pokračovat,“ prozradil Ondráčka.

Osobně má pocit, že to smysl má, protože se mu zdá, že Česká republika už deset let stagnuje a on by to rád změnil. „Jako člověk, který vidí hluboko do toho, jak ta politika funguje,“ popsal sám sebe host Marie Bastlové.

„My tady máme realitu, kdy zde už 7 let vládne hnutí ANO s ČSSD. Ta vláda je zoufalá. Ať už za (Bohuslava) Sobotky, nebo teď za Babiše, to je úplná tragédie. Všichni víme, že potřebujeme jinou vládu. Rozumnou, která bude zvládat tu situaci po covidu,“ poznamenal Ondráčka.

Bastlová mu připomněla, že zvažoval vstup do Sobotkovy vlády v roli ministra vnitra. Tento post mu tehdy nabízel Andrej Babiš. „Já bych byl skvělý ministr vnitra, o tom není pochyb,“ poznamenal k tomu neskromně Ondračka. „Určitě bych byl lepší než (Milan) Chovanec (ČSSD), to byla úplná tragédie,“ dodal.

Během rozhovoru znovu a znovu zdůrazňoval, že věří v úspěch Lidé PRO, covidové době navzdory, protože v covidové době nelze pořádat velké besedy s lidmi, což měl Mikuláš Minář a jeho kolegové původně v plánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…