Minule zlato, dneska kokain. K Hlubučkovi se ozvalo vážné varování, že to může být jinak

17.06.2022 8:55 | Ze sítí

Policie ve středu zasahovala na Magistrátu hlavního města Prahy, konkrétně v kanceláři Petra Hlubučka (STAN). Hnutí STAN už jeho členství ve straně pozastavilo. Státní zastupitelství podle všeho Hlubučkovu kauzu, ve které jsou zapojeni i další lidé, řeší jako případ možného zločinného spolčení. Podle serveru Respekt ale v celé kauze hraje jistou roli i kokain. Někdejší poslanec ODS Petr Tluchoř tady zvedl varovný prst: Před 9 lety to byly kilogramy zlata, dnes kokain. Pozor...

Minule zlato, dneska kokain. K Hlubučkovi se ozvalo vážné varování, že to může být jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hlubuček

Anketa

Máte důvěru ve Víta Rakušana? (Ptáme se od 16.6.2022)

1%
98%
hlasovalo: 32394 lidí
Ve středu proběhl velký policejní zásah na pražském magistrátu. Policie zasahovala v kanceláři bývalého náměstka primátora Petra Hlubučka. Policie v souvislosti s jeho jménem řeší kauzu možného zločinného spolčení. Spolu s ním je v kauze obviněno dalších deset lidí, včetně lobbisty a zlínského podnikatele Michala Redla, který v minulosti jednal např. s europoslancem Stanislavem Polčákem. Firma Redlova otce Petra Redla poslala STANu sponzorské dary.

Před lety byl Michal Redl spojován i s uprchlým a dnes vězněným zločincem Radovanem Krejčířem. Konkrétně měl hrát roli v tunelování České spořitelny. Trestní stíhání proti Michalu Redlovi však bylo zastaveno. Podle informací serveru Seznam Zprávy se tak stalo proto, že byl označen za neschopného vnímat své jednání a tudíž je z hlediska práva nezpůsobilý, právně nezodpovědný za své konání.

„Podle informací Respektu jsou oba obviněni, že pomocí politických kontaktů vytvářeli zločinecké struktury, například ve zmíněných Dopravních podnicích, skrze ně ovlivňovali zakázky, brali úplatky a také pořádali mejdany, na které měl Redl nosit kokain. Jejich spolupráce byla dlouhodobá, psala o ní média a policejní zásah vlastně není velkým překvapením,“ napsal k celé kauze Respekt.

Petr Tluchoř, jenž býval mezi lety 2004 až 2012 poslancem, všechny požádal, aby se důkladně zamysleli, než v kauze Petra Hlubučka vynesou nějaký soud. Vychází přitom z vlastní zkušenosti muže, který po policejním zásahu z června 2013 skončil ve vazební cele s tím, že se podle státního zástupce Ivo Ištvana a tehdejšího vysoce postaveného policisty Roberta Šlachty měl dopustit korupčního jednání. Tluchoř byl ale nakonec z vazby propuštěn.

Robert Šlachta tehdy na tiskové konferenci hovořil o tom, že policisté během svého zákroku na Úřadu vlády ČR a na dalších místech zajistili desítky kilogramů zlata.

„Do realizace bylo zapojeno kolem 400 policistů nejen z ÚOOZ, ale i dalších jednotek. Proběhlo 31 prohlídek, během kterých bylo zajištěno 120 až 150 milionů korun v hotovosti, desítky kilogramů zlata a dokumenty pro další vyšetřování,“ oznámil tehdy Šlachta. Kauzu tvořilo několik větví, které měla spojovat osoba Jany Nečasové (Nagyové).

V kauze Petra Hlubučka se nemluví o kilogramech zlata, ale o kokainu a Petr Tluchoř žádá všechny, aby zpozorněli.

„Prosím, dávejme si velikananánský pozor... už to přece známe... policejně-prokurátorská parta na svých postupech nic nemění. Odposlechy, které nemají za cíl něco prokázat, ale sprostého podezřelého lidsky zničit. Onehdá tuny zlata, dnes kokain. Mediální monster akce, která zahrne i ty, o které se policie údajně ‚zajímá‘. Potenciálním účastníkem zločinného spiknutí má v té fízlácké logice údajně být i exministr Němec, který těm klukům prý možná prodal šifrované telefony. No sakra, proč ne třeba Čupr? Rozumím, že to STANu někteří tak trochu škodolibě přejete. ALE hodnota názoru se měří i tím, jestli obstojí při změně objektu, kterého se týká... Opatrně, až dojde na Vás, nikdo už právo ctít nebude...“ požádal všechny.

Zdůraznil, že nemá nejmenší důvod hájit hnutí STAN, který považuje za nejslabší článek v koalici, ideově vyprázdněný a mirkodušínovský bez charakteru. Prý si nedělá iluze o tom, jak to funguje v Praze a v dalších městech, nikoho z aktérů kauzy osobně nezná, ale přesto cítil potřebu pozvednout varovný prst.

Petr Tluchoř promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…