Mirek Topolánek obsáhle promluvil v tisku. Babišovi se to vůbec nebude líbit

03.03.2017 8:10

Andrej Babiš je bezpečnostním rizikem. V rozhovoru pro dnešní Hospodářské noviny to uvedl expremiér Mirek Topolánek.

Mirek Topolánek obsáhle promluvil v tisku. Babišovi se to vůbec nebude líbit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Expremiér Mirek Topolánek

„Díky informacím, které s bývalými pracovníky ze služeb a speciálních útvarů policie cíleně získával, aby mohl lidi vydírat a využívat, má dokonalou přípravu. Poslední várka v osobě Roberta Šlachty a jeho podřízených je viditelným důkazem. Jeho metody, drzost a nedotknutelnost eskalují. V poslední době už nikoho ani nepouští ke slovu. Vůbec nepochopil principy demokratické diskuse, kompromisu, politické odpovědnosti. Útočí hlava nehlava… A Koblihové mu tleskají,“ posteskl si Topolánek.

Vyjádřil se i k mezinárodní politice. „Destrukce politiky začala v celém euroatlantickém světě už někdy v 70. letech minulého století. Keynesiánské státní zásahy do ekonomiky hned po válce. Zneužívání tématu lidských práv k ochraně minorit, politická korektnost, nároková sociální práva, multikulturalismus, genderismus, klimatický alarmismus. Ten posun je tak rychlý, že Angela Merkelová vyhrála poslední volby v Německu s programem, za který by se její sociálnědemokratický předchůdce Gerhard Schröder styděl. A Martin Schulz bude zase horší. Vše směřuje ke stále většímu přerozdělování, migrační katastrofě, energetické chudobě. Reakcí je nacionalismus, xenofobie, populismus,“ uvedl Topolánek.

A jak se staví k zákulisním spekulacím, že by se ODS mohla po volbách spojit s ANO? „Po kolaboraci ODS s ANO v krajích je možné všechno. Pokud by k tomu došlo, tak je to konečná. Smysl existence ODS by byl nulový. ODS by pak velice snadno mohla následovat TOP 09 a přepustit liberálně konzervativní koncept KDU-ČSL se STAN,“ varoval Topolánek.

Miroslav Kalousek podle něj působí se svou antibabišovskou linií „jako kůl v plotě“. Hůl nad ním ale ještě zcela neláme: „A mohl by každé své vystoupení uvést catovským Ceterum autem censeo… (Ostatně soudím…, pozn. red.) Má ale nebývalou schopnost revitalizace a přežití. Jako jediný odmítá kolaboraci s ANO a nikdy bych ho nepodceňoval. Nebylo by to poprvé, co vymyslel vítězný koncept. Uvidíme.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…