Mladá Češka „polapila“ radikální muslimy v Berlíně. Přístrojem na svém těle

22.08.2016 7:44

Dvojím životem žila česká studentka, která byla špionkou v německých mešitách. Pracovala totiž pro křesťanskou neziskovou společnost, kdy ve chvílích volna chodila v nikábu a modlila se v mešitách. Tvořila seznam nejradikálnějších muslimů. Píše o tom dnešní MF Dnes.

Mladá Češka „polapila“ radikální muslimy v Berlíně. Přístrojem na svém těle
Foto: Archiv
Popisek: Muslimský uprchlík, ilustrační foto

Seznam mladé studentky nyní čítá 52 jmen společně s telefonními, poštovními i mailovými adresami. Jde o muslimy, kteří v mešitách vystupovali nejostřeji. Jak studentka uvádí, pomáhal jí batoh s kapsou, v níž měla diktafon. Disponuje také snímky z jednotlivých mešit i vnitřních prostor, které sama malovala. Informace německé tajné službě vynášela dva roky. 

Jak studentka uvádí, poprvé byla v mešitě al-Nur v Berlíně. Tam přítomným muslimům řekla, že by chtěla konvertovat. A „učinila tak“. Když zjistila, že to, co pronášejí někteří imámové a další muslimové, je oslavou džihádismu, obrátila se na Spolkový úřad pro ochranu ústavy, jenž hlídá mírumilovné soužití obyvatel. 

Dívka, která takto dva roky pomáhala, je dodnes velmi opatrná. „Strach jsem měla vždycky, byť třeba věříte, že mobil u vás nenajdou, když jej máte u těla, protože tělo je tam intimní oblast,“ vysvětluje s tím, že vše bylo ale velmi náročné na psychiku. 

Pro MF Dnes pak dívku de facto pochválil například bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby ČR. Informátor z prostředí je po důkladném prověření základem špionážní práce, říká. „Bylo by s podivem, kdyby se bezpečnostní služby jako MI5, česká BIS a další nesnažily získat pro spolupráci právě takové lidi,“ uvedl Šándor. K jeho slovům se připojuje i německý ministr vnitra Thomas de Maiziére, který uvedl, že tito lidé jsou pro práci kontrarozvědky nezbytní.

Dívka se v době své práce dostala několikrát i do docela nebezpečných situací, například když ji chtěli provdat za džihádistu. I když už je nyní zpátky v Česku, ve své práci nekončí. Loví verbíře Islámského státu na sociálních sítích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…