Mladý Klaus prozradil: ODS chce volit i moje manželka

26.04.2014 21:42

Před šesti lety odešel Václav Klaus mladší z ODS a označil ji za sektu, nyní jí pomáhá s oblastí školství, kde se stal stranickým expertem. Podle svých slov věří novému předsedovi Petru Fialovi, že své cíle a počínání myslí upřímně.

Mladý Klaus prozradil: ODS chce volit i moje manželka
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Modrý stan ODS

„Pozoruji to zvenčí, ale v některých oblastech jsem nějaké změny zaznamenal. Třeba jsem nevěřil svým očím, že lidi s nějakými názory a bez jakýchkoli vazeb na cokoli se stali třeba předsedy celého kraje. A spousta lidí, kteří tam byli kvůli nějakým kšeftům, tam už není. Protože už ODS nemá tu moc. V tom opozice sehrává pozitivní roli,“ popisuje Václav Klaus mladší stav ODS v rozhovoru pro časopis Týden. ODS se to podle něj daří natolik, že ji ve volbách do Evropského parlamentu chce volit dokonce i jeho manželka.

„Pan předseda Fiala je také člověk, který tam jde z nějakého přesvědčení. Jestli je donkichotské, to nevíme. Ale vcelku mu věřím, že to myslí - nechci říct, jako Gross - upřímně. Pan Fiala mě oslovil a já měl dvě možnosti. Buď mu říct: Budu vám držet palce a zpovzdálí to sledovat, čau. Anebo kývnout, držet se školství a sepsat teze, jak by se ODS měla projevovat v této oblasti. Což už jsem učinil,“ vysvětluje bývalý ředitel gymnázií PORG.

V pondělním novém čísle také odmítá slova svého otce, bývalého prezidenta Klause. Ten řekl, že volby do Evropského parlamentu za dané situace nemají velkou váhu. „To si nemyslím. Jedním z velkých neštěstí této doby je, že je voleb čím dál víc. Volí se prezident, do Evropy, do krajů, do všeho možného. Takže jsou z toho lidé lehce tumpachoví. Změna, kterou si slibují, nepřichází, protože zvolení často ani nemají kompetence,“ míní Klaus mladší.

„Trvám na tom, že je voleb hodně a není nic ultrademokratického na tom, když chodíte volit každý rok, nebo půlrok. Ale že by byly evropské volby o ničem, s tím nesouhlasím. Mají smysl hlavně psychologický. Strany si myslí, že si polepší, pohorší, nebo nevím co. Že by našich 21 poslanců nějak zamávalo s Evropskou unií, to se asi čekat nedá, ale ten psychologický dopad na společnost a politické strany tam je,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…