Mladý Stropnický se zamyslel a začal radit stavařům, jak to mají dělat

10.03.2015 17:31

Náměstek pražské primátorky Stropnický jako zástupce hlavního města Prahy přijal pozvání na setkání českých stavařů, investorů a dodavatelů Fórum českého stavebnictví 2015. Fóra se účastnilo přes 200 zástupců významných stavebních a developerských společností, investorů a projektantů.

Mladý Stropnický se zamyslel a začal radit stavařům, jak to mají dělat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Drápalová a Matěj Stropnický

Diskuze se vedla například na témata "Jak současná legislativa brzdí investování a co by se mělo v zákonech změnit?“, "Proč je při výběrových řízeních stále rozhodující jen nejnižší cena, nikoliv kvalita dodavatele“ nebo "Jak obnovit původní pozitivní energii nástrojů územního plánování?“.

"Jako lék na zdlouhavá projednávání jejich zamýšlených staveb jsem přítomným developerům poradil: Nechtějte své pozemky využít do poslední pídě, do posledního koeficientu, respektujte okolní zástavbu a projednávejte své záměry s veřejností v předstihu. A hlavně, zamyslete se také nad tím, co vaše stavba přinese sousedům, okolí, městu. Až odpovědí nebude pouze váš zisk, budou i lhůty na umístění vašich staveb kratší,“ uvedl náměstek Stropnický.

Podle našich informací je ovšem většina koaličních zastupitelů pro vyloučení Stropnického z funkce náměstka. Na jeho stranu se paradoxně postavila primátorka Krnáčová. "Mluví o něm jako o svém synovi a neuvědomuje si, že to, co dělá, dělá Stropnický jen ve svém vlastním zájmu," řekl ParlamentnímListům.cz jeden z vysokých politiků pražského magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…