Mně je do práce policie houby, říká Kubice

16.06.2012 9:31

Kubiceho zpráva nebo Kubiceho chobotnice. Ministr vnitra Jan Kubice se těší velkým sympatiím obyvatel České republiky, podle svých slov ale další politickou kariéru rozhodně neplánuje. Ministr také přiznal, že se o zatčení Davida Ratha dozvěděl až po tom, co celá akce skončila.

Mně je do práce policie houby, říká Kubice
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

“Nevím, kdy byl pan Rath zadržen, ale od policejního prezidenta jsem se to dověděl v ten den ve 20 hodin 34 minut. Díval jsem se do mobilu, protože se mě na to už ptalo několik novinářů,” řekl Kubice v rozhovoru pro Deník.cz. A nepřijde mu to prý vůbec zvláštní. “Ministrovi vnitra je do toho houby,” vysvětlil, proč do poslední chvíle nevěděl, co policie plánuje.

Kubice přiznal, že ho neznervózňují slova policejního prezidenta, který považuje současný stav policistů za alarmující. Ve službě jich není ani 39 tisíc. “Je pravda, že pan policejní prezident říkal, že číslo 40 309 policistů je magické a pokud nebude tato hranice naplněna, nastane katastrofa. Dneska má policie 38 800 lidí a nic hrozného se neděje. To číslo je v pořádku, i když uznávám, že někdy to policisté nemají jednoduché,” řekl Kubice.

I když je Kubice nestraník, svoji náklonnost k politice premiéra Petra Nečase a Miroslava Kalouska nikdy neskrýval. To se ale jednu dobu nelíbilo Jiřímu Paroubkovi, který o dnešním ministrovi řekl, že je na sociální demokraty vysazený. “To není pravda. Já si velmi vážím politiků sociální demokracie 19. století. Byli to velcí muži, kteří posouvali svět dopředu,” oponuje Kubice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…