Moravce si v debatě k evropským volbám zapnula jedna domácnost ze sta

15.05.2014 15:11

Veřejnoprávní televizi se nedaří seriálem diskusí k volbám do Evropského parlamentu přilákat k obrazovkám patřičný počet diváků. Tu poslední nesledovalo ani sto tisíc lidí, takže jejich smysl ve světle toho, že volit může jít téměř osm a půl milionu občanů České republiky je dost pochybný.

Moravce si v debatě k evropským volbám zapnula jedna domácnost ze sta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

Nijak lichotivě nevyznívají informace o tom, s jakým zájmem se setkávají diskuse, které veřejnoprávní televize vysílá ve středu od 20 hodin pod názvem Evropské volby 2014. Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že tu nejnovější sledovalo 99 tisíc diváků, což představuje share 2,49 procenta a rating 1,1 procenta.

Rating se počítá z celkového počtu domácností, které vlastní televizní přijímač, a to bez ohledu, zda byl v danou chvíli zapnut, či ne. Share se počítá podobně, ale ne z celkového počtu domácností, ale pouze z těch, které měly televizní přijímač aktivně zapnutý. Ve středu od 20 hodin tedy Evropské volby 2014 sledovala jedna domácnost ze sta, které vlastní televizní přijímač.

Vyčichlá devíza České televize

Hosty pořadu byli tentokrát Ondřej Liška, lídr kandidátky Strany zelených, Petr Mach, lídr Strany svobodných občanů, Ivan Bartoš, lídr České pirátské strany a Radek John, lídr kandidátky Věcí veřejných. Moderátor Václav Moravec vedl debatu na téma čerpání dotací z evropských fondů a přínosy a nevýhody členství České republiky v Evropské unii.

Nízká sledovanost předvolebních diskusí může souviset i s kritikou, která se už nějakou dobu valí na jejich moderátora. „Zhlédl jsem jak tu z minulého, tak tohoto týdne. Musím říct, že se na nich opět potvrzuje, že pan Moravec je už značně vyčichlá devíza České televize, že jeho způsob vedení interview je zavádějící, manipulativní, nepřináší žádná nová zjištění ani žádné nové informace,“ uvedl o víkendu ve svém pravidelném hodnocení pro ParlamentníListy.cz mediální analytik Petr Žantovský.

Veřejnoprávní televize by se měla nad diskusemi zamyslet

Moderátorovi vytknul z minulé diskuse jednak to, že nechal lídra ANO Pavla Teličku urážet své spolubesedníky, ale doslova za šílené považoval to, že opakovaně zkoušel hosty ze znalosti textu Lisabonské smlouvy. „Myslím si, že by se Česká televize opravdu už konečně měla zamyslet na tím, jestli má v těchto pořadech pokračovat a jestli s nimi má pokračovat spolu s panem Moravcem,“ konstatoval Petr Žantovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…