Muž, který sepsal drsné věci o Václavu Havlovi, předložil fakta o prolhaných médiích

21.11.2016 12:40

Častý přispěvatel serveru NeviditelnýPes.cz Tomáš Guttmann v minulosti zveřejnil svůj komentář na téma Václava Havla a jeho rodiny. Nyní přišel s textem zabývajícím se médii při amerických prezidentských volbách.

Muž, který sepsal drsné věci o Václavu Havlovi, předložil fakta o prolhaných médiích
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

„Prolhané zpravodajství z amerických voleb potvrdilo, že spoléhání na informace médií musí vést ke zcela zkreslenému vnímání světa. Všichni, kdo analyzují a komentují výsledky amerických voleb, jsou překvapeni. Ale čím? Zopakujme si, kdo stál proti komu v těchto volbách. O obou kandidátech uvádím několik faktů, které jsou v očích odpůrců kompromitující,“ zmínil úvodem Guttman.

Následně se věnuje Hillary Clintonové, která například v roce 1998 hájila manžela proti obvinění, že měl v Bílém domě sex s učednicí Monikou Lewinskou, či se s ním nerozvedla přesto, že měl ve stejný rok zaplatit 850 tisíc dolarů za to, že se před ní obnažil na veřejnosti.

„V letech 2009–2013 byla Hillary ministryně zahraničí. Přispěla k tomu, že USA ztratily ve světě respekt, arabský svět se rozpadl a vznikl ISIS. V roce 2012 byl ubit a podle arabských zdrojů též znásilněn v ulicích Benghází americký velvyslanec Christopher Stevens – drastický film o jeho konci byl uveřejněn na YouTube a jeho části lze dodnes vidět. Hillary označovala v jedné verzi vražedný dav za lidi snažící se poskytnout vyslanci pomoc, v druhé verzi označovala dav za občany oprávněně rozhněvané v důsledku jakéhosi protimuslimského filmu,“ zmiňuje také stinné stránky Clintonové Guttmann. A stranou neponechává ani skutečnost, že jako ministryně shromažďovala Hillary přísně tajné dokumenty na soukromém e-mailu.

Anketa

Chcete, aby Angela Merkelová byla i počtvrté kancléřkou SRN?

3%
97%
hlasovalo: 6476 lidí

Původní text ZDE.

Závěrem o Clintonové pak Guttmann připomíná také situaci kolem nadace, kdy Clintonová údajně vybírala příspěvky na pomoc dětem, a to i ze zemí podporujících terorismus. 

Donald Trump pak podle Guttmanna sliboval omezit příliv kriminálních živlů z Mexika, chtěl omezit hegemonii Číny, plánoval zprůhlednit americkou vojenskou pomoc šetřivým a pasivním spojencům či mluvil hrubě o ženách. 

„Čím byli analyzátoři a komentátoři překvapeni? Mě překvapuje, po všech těch skandálech Hillary a Billa, že proti Hillary Clintonové nevolilo mnohem více lidí,“ táže se Guttmann. A následně se zaměřuje na průzkumy veřejného mínění. Podle nich je dle jeho názoru patrné, že bylo možné správně předpovědět výsledky voleb. 

„Nepolitická společnost Rasmussen předpověděla volby zcela přesně; průměr jejich 32 průzkumů poskytuje náskok Clintonové o 0,6 bodů před Trumpem, což je velice blízko skutečnému výsledku 0,7 bodů. Matematika nemůže vysvětlit, jak tři z největších světových tiskových agentur mohly v 50 průzkumech předpovědět v průměru rozdíl o 7 až 8 bodů větší, a dokonce v několika případech předpověděly pro Hillary vítězství o 14 až 18 bodů,“ podotýká Guttmann.

Jediný možný závěr tak podle něj je, že média i univerzity skutečný stav v roce 2016, na rozdíl od roku 2012, zjistit a zveřejnit nechtěly. Systematicky zveřejňovaly vědomě chybné průzkumy – to znamená, že lhaly; a činily tak po dlouhých deset měsíců před volbami.

„Zglajchšaltované zpravodajství z amerických voleb a zcela chybné předpovědi výsledků znovu potvrdily nespolehlivost a podvodnost médií. Jediný logický a matematicky podložený závěr po rozboru voleb je, že kdo buduje svůj obraz světa a světový názor pouze na informacích dnešních, i těch nejuznávanějších médií, bez korekce poskytnuté zdravou zkušeností, klasickou morálkou a exaktními vědami, vnímá realitu zcela zkresleně a hrozí mu, že skutečný svět přestane vidět a navíc se stane manipulovanou figurkou v alternativním světě politicko-korektní levice,“ uzavřel.

Anketa

Kdo by se teď měl postavit do čela ČSSD?

hlasovalo: 4453 lidí

Celý text o Václavu Havlovi najdete ZDE.

Guttmann v minulosti přinesl text o faktech o životě Havlových rodinných příslušníků, která jsou podle jeho slov málo lichotivá. „Havel je často považován za morální autoritu, ale to je v příkrém rozporu se vším, co si lze o jeho životě přečíst,“ zmiňuje mimo jiné ve svém textu, v němž se odkazuje na mnohé publikace. „Jde o typickou kafkovsko-haškovsko-cimrmanovskou situaci: Člověk, který psal o životě v pravdě, žil v polopravdě. Doložená fakta demonstrují Havlovu nemorálnost, jež má původ v jeho rodině a provází ho od raného mládí,“ podotýká následně autor.

„Členové Havlovy rodiny se za druhé světové války přátelili s nejvyššími nacisty, členy tajné služby, gestapa a protektorátní vlády. Strýc Miloš Havel nejen pasivně kolaboroval, ale dokonce žádal své nacistické přátele, aby použili násilí proti jemu nepohodlným lidem. Firma Lucernafilm natočila v době okupace a holocaustu mnoho idylických a veselých filmů. Malý Václav za války obdivoval německé uniformy a běhal na ulici za vojáky, jak láskyplně poznamenala ve svém deníku Václavova maminka,“ uvádí nelichotivá fakta Guttmann. Po válce podle jeho zjištění byla rodina získána pro spolupráci s novým režimem.

Archiv Ministerstva vnitra dle jeho slov jasně dosvědčuje, že Havlův strýc Miloš podepsal spolupráci s StB a všichni členové rodiny včetně synovce Václava si toho jistě byli vědomi. „Rodinné konexe pomáhaly i Václavovi Havlovi, například když byl přijat za kulisáka v divadle ABC na přímluvu otce u ředitele divadla, což znamenalo začátek jeho divadelní dráhy,“ zmínil Guttmann s tím, že Havlův otec se vyznačoval sympatiemi k socialismu, jež přešly i na syna Václava. 

Stranou Guttmann neponechal ani Havlův pobyt ve vězení, kdy byl uvolňován a byly mu například umožňovány schůzky s manželkou. Zúčastnil se prý i soutěže o titul Vzorný pracovník. „Po propuštění z vězení měl Havel klid a bylo mu postupně umožněno stát se neoficiální hlavou opozice, za niž se stále více cítil oprávněn monopolně jednat. Jak probíhala v Rusku perestrojka, komunisté se již několik let chystali na nenásilné předání moci, i když nekompromisní opozičníky drželi stále v šachu. Havel později přiznal, že již několik let před sametovou revolucí ho komunisté kontaktovali,“ popisuje Guttmann. A popisuje i situaci po 17. listopadu 1989, kdy StB prý měla situaci pod kontrolou a Havlovi zajistila vstup na tribunu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…