Muzikant Ondřej Hejma má vizi pro naši zemi. To budete koukat

06.07.2014 9:47

Kapela Žlutý pes existuje již více než třicet pět let. Její přední protagonista Ondřej Hejma v rozhovoru pro server Reflex.cz prozrazuje, na co je třeba si dát pozor. Jde prý o všechno. A přidává pohled, co by udělal s Českou republikou, kdyby k tomu měl patřičnou politickou moc.

Muzikant Ondřej Hejma má vizi pro naši zemi. To budete koukat
Foto: Martin Kovář
Popisek: Hudebník Ondřej Hejma

Někdejší novinář Ondřej Hejma je rád, že se již nevěnuje žurnalistice a nemusí českou politiku sledovat tak podrobně jako dřív. V obecné rovině ale poznamenává, že význam národní politiky menších států v rámci EU klesá, takže vlastně zase o tolik nejde, resp. jde o příliš mnoho.

O prezidentu Zemanovi pak Hejma prohlásil, že si podle něj rozhodně nebuduje image „muže z lidu", jak se leckdo snaží tvrdit. „Spíš si myslím, že on jím je, a přitom ve skutečnosti by chtěl být někým jiným," poznamenává muzikant, který prý s Milošem Zemanem v časech své novinářské kariéry vypil „nejednu číši".

„Obávám se, že i nová EU jede po té staré lajně směrem k všeobjímajícímu, a přitom odcizenému superstátu, o kterém jsme nikdy nehlasovali a nikdo se nás navíc na něj neptal. Budou se snažit to pytlíkovat pořád stejně, salámovou metodou a na dluh, jako by se nechumelilo, a přitom je jasné, že jde o všechno. Čím dřív dojde ke změně, tím líp,“ míní hudebník.

Česko má prý určitou naději v tom, že může zkrachovat projekt společné evropské měny euro, kterou Hejma považuje za svého druhu kolonizační nástroj. Pokud zkrachuje, nebudeme ho muset přijmout, jinak se tomu v budoucnu nevyhneme.

A jak by si vlastně překladatel, který vystudoval angličtinu a čínštinu, představuje ideální budoucnost Česka? Republika by se podle jeho názoru měla stát daňovým rájem, jakýmsi ostrůvkem v srdci Evropy, kde by se v sadě skvěl jara květ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…