My jsme předvedli politickou odvahu, rozohnil se v ČT exprimátor Hudeček

08.09.2016 22:45

Někdejší pražský primátor Tomáš Hudeček se ve čtvrtečních Událostech, komentářích České televize vyjádřil ke kauze Opencard. Nešetřil kritikou na adresu soudce, který mu uložil podmíněný trest v délce 2,5 roku za to, že se spolu s exprimátorem Bohuslavem Svobodou (ODS) nepokusili napravit problémy kolem karty Opencard.

My jsme předvedli politickou odvahu, rozohnil se v ČT exprimátor Hudeček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

„Ta situace byla neudržitelná a naše zakázka to zaprvé celé zlevnila a zadruhé jsme ten systém udrželi při životě,“ upozorňoval hned na úvod Hudeček. Opíral se přitom o data z Magistrátu hl. města Prahy i s příslušným razítkem úřednice. Doplnil, že v roce 2012 stál provoz této karty asi pět milionů měsíčně.

„Já jsem si z té řeči pana soudce odnesl velmi rozporuplné pocity, protože on si dokonce protiřečil. My jsme podle pana soudce nemohli nic jiného dělat a možná škoda nelze nijak vyčíslit. To byla první část z projevu pana soudce. V té druhé polovině ale řekl, že jsme něco udělat měli,“ kroutil hlavou Hudeček.

Politikovi se nelíbí ani to, co se v Praze děje dnes, to jest, že si musí pořizovat novou kartu, stát ve frontách a tak podobně. „My jsme chtěli kartu zachovat, protože komfort občana je to, co dělá město městem. Někdo by měl spočítat, kolik by stálo, kdyby si musel každý člověk vystát ve frontě půl hodiny,“ žádal Hudeček.

Své vystoupení uzavřel prohlášením, že on a další radní předvedli politickou odvahu, když se projekt pokusili udržet v chodu za co nejlepších podmínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…