Na Blatného praskl podpis. Je to chvilkař? Popírá, zapírá

30.10.2020 12:20

Premiér Andrej Babiš (ANO) se postavil za nového ministra zdravotnictví Jana Blatného, jehož jméno figuruje  na internetové petici spolku Milionu chvilek pro demokracii, která Babiše vyzývá k odstoupení. Ministr odmítá, že by se skutečně jednalo o jeho osobu, informuje iDNES.cz.

Na Blatného praskl podpis. Je to chvilkař? Popírá, zapírá
Foto: Repro ČT
Popisek: Jan Blatný

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí
„Pana Blatného vnímám jako odborníka ve zdravotnictví,“ reagoval premiér na informaci, že jsou jména Blatného a jeho manželky uvedena na petici mířící proti současnému předsedovi vlády. „Teď je důležité, abychom společně zvládli tuhle zdravotnickou krizi bez ohledu na politickou příslušnost nebo rozdílné politické názory,“ dodal, a že na politikaření není čas.

Novinář z Deníku N Lukáš Prchal na svém twitteru upozornil, že šéf resortu zdravotnictví se staví odmítavě k tomu, že by byl jeho podpis na petici za Babišovo odstoupení s názvem „Chvilka pro rezignaci“ autentický. „Neumím vám k tomu nic říci, prostě neumím. Obecně se k tomu vyjádřím tak, že jste viděli například můj údajný twitterový účet, který také není můj,“ uvedll Blatný s tím, že je možné, že jej pod petici Milionu chvilek pro demokracii podepsal někdo jiný.

 

 

Na zmíněné petici „Chvilka pro rezignaci“, kterou spustila v únoru 2018 iniciativa Milion chvilek pro demokracii, jsou Blatný i jeho mnaželka uvedeni svými plnými jmény včetně profese a bydliště. Jejich jména byla mezi signatáře zapsána v druhé polovině března 2018.

„My, níže podepsaní, pokládáme za nepřijatelné, aby 71 let po komunistickém puči a 30 let po sametové revoluci byl premiérem naší země trestně stíhaný člověk, vedený jako agent StB. Nebudeme dělat, že je to normální. Chceme, aby se Andrej Babiš vzdal funkce!“ stojí v petici, kterou dosud podepsalo více než 430 tisíc lidí.

Podpis Blatného byl na petici potvrzen také z e-mailové adresy, kterou ministr zdravotnictví využívá jako svůj oficiální konktakt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…