Na Reflexu „utopili“ prezidenta Zemana. Podle redakčního recesisty šel se svým člunem ke dnu

10.08.2020 22:10

V časopise Reflex jeho rubrika fake news Divoký kačer Daniela Landsmana opět perlila. Tentokrát byl v hledáčku prezident republiky s jeho ikonicky žlutým člunem. Mluvčí Ovčáček v sobotu zveřejnil fotografie prezidenta republiky v nafukovacím člunu, jak se plaví po rybníce. Landsman na serveru Reflex.cz si neodpustil recesi a z příběhu udělal pořádnou kovbojku.

Na Reflexu „utopili“ prezidenta Zemana. Podle redakčního recesisty šel se svým člunem ke dnu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman dostál své tradici a i letos během dovolené na Vysočině v Novém Veselí opět vyplul na rybník ve svém ikonickém žlutém člunu. V neděli se vypravil k turistickému prameni řeky Oslavy.

Podání Dominika Landsmana z Reflexu zní však poněkud více dramaticky. „Člun Miloše Zemana najel v bouři na skály a šel ke dnu. Prezidenta nalezli až druhý den v zuboženém stavu“, zní titulek Landsmanovy recese v rubrice Divoký kačer. Ta zveřejňuje „fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně“.

„Prezident Miloš Zeman trávil jako každý rok svou dovolenou na Vysočině, kde nedbal doporučení a apelu spolupracovníků, lékařů, záchranářů i odborníků na přežití Miloše Zemana v různých situacích, aby neriskoval na vodě, a jako každý rok si nechal nafouknout svůj žlutý člun Challenger 300, nechal se jeřábem dopravit na jeho palubu, počkal na odliv a posléze se nechal unášet proudy malebného rybníka,“ začíná fake news redaktor Landsman. A pokračuje, že původně poklidná plavba se stala bojem o holý život. Vstoupila do hry bouře.

„Bál jsem se jako nikdy. Když jsem se podíval z okna na tu bouřku a uvědomil si, že pan prezident je v tom počasí pořád tam někde venku na vodě, polil mě studený pot. Okamžitě jsme začali jednat.  Povolali jsme pobřežní stráž, vrtulník i psovody, aby člun pana prezidenta na rozbouřeném rybníku nalezli a prezidenta zajistili živého a zdravého,“ fakově cituje Landsman roztřeseného Jiřího Ovčáčka, kterého se podle jeho slov zmocňoval neblahý pocit, že ovdoví. 

Do fakového příběhu vstupuje také další postava v podobě Jiřího Zatloukala v pozici záchranáře. Ten popisuje neblahé povětrnostní podmínky. „Navíc tady pobíhal ten hysterka Ovčáček, lomil rukama, křičel, že tohle si Miloš nezasloužil, že ještě není jeho čas, neustále na nás křičel, ať už něco děláme, a nakonec si teatrálně rozerval košili a zakřičel: ‚Mílo, jdu pro tebe,“ a vběhl do rybníka. Samozřejmě, že se ten pitomec začal ihned topit, takže jsme museli zachraňovat ještě jeho,“ vyprávěl. A slova se v dalším vyprávění ujal Aleš Vrána, v roli člena pobřežní stráže. Ten popisuje postupně nalézané části člunu. Nejdříve pádlo na hladině, později vytažen potopený žlutý člun Challanger 300 ze dna rybníku. Podle všeho najel v bouři na skály a šel ke dnu.

„Horší bylo to sdělit domnělé vdově Ovčáčkovi. Ten se do své role až přehnaně vžil a chodil kolem břehu v černých šatech s kyticí, přičemž se co chvíli zastavil a hodil jednu květinu do vody. Byl velmi rozrušený a emočně nestabilní. Oznamovat takovým osobám nějaké neblahé zprávy může být nebezpečné jak pro ně, tak i pro toho, kdo jim onu zprávu oznamuje. Taky že to tak bylo i tentokrát,“ ukazoval Aleš Vrána tržnou ránu na lýtku, kde ho Jiří Ovčáček pokousal poté, co mu oznámil, že se Miloš Zeman nejspíš utopil.

Zvrat ve smýšleném příběhu nastává druhý den v podvečer, kdy bylo tělo Miloše Zemana nalezeno v zuboženém stavu v nedalekém stavení. „Dezorientovaný a dehydrovaný Miloš Zeman tvrdil, že ze člunu vystoupil ještě před bouřkou a šel si do hospody pro něco dobrého na zub. Když nenalezl hospodu, vnikl někomu cizímu do chalupy a vybílil mu ledničku,” píše redaktor, s tím, že stav zuboženého těla byl potvrzen, nikoliv ale v souvislosti s potopením lodě. „Svědci tvrdí, že Miloš Zeman má zubožené tělo již několik let,“ uzavírá s nadsázkou Landsman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…