Na Stropnického juniora letí trestní oznámení

19.05.2015 17:05

Na dnešním jednání Rady Prahy měl být předložen materiál, který se zabývá trestní odpovědností náměstka primátorky Matěje Stropnického. Koalice jej na poslední chvíli stáhla a neprojednala. Z materiálu vyplývá, že k pochybení skutečně došlo a souvisí se zadáváním právních služeb pro potřeby hlavního města Prahy.

Na Stropnického juniora letí trestní oznámení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

„Jak je z celého dokumentu zřejmé, pan náměstek se s vysokou pravděpodobností dopustil trestného činu a ve více případech porušoval interní pravidla pro zadávání veřejných zakázek hl. m. Prahy! Materiál, zpracovaný ředitelkou Magistrátu hl. m. Prahy potvrzuje, že skutečně došlo k překročení kompetencí pana náměstka Stropnického a pan náměstek se dopustil nehospodárného postupu, který ve svém důsledku mohl znamenat i spáchání trestného činu," uvádí v prohlášení, které má naše redakce k dispozici, ODS

„Z posudku vyplývá, že náměstek Stropnický postupoval nehospodárně, když objednával totožné právní služby vždy současně od šesti advokátních kanceláří v podstatě na shodnou problematiku související s novelizací Pražských stavebních předpisů. Porušování zákona není možné omlouvat dobrým úmyslem,“ řekl k předloženému materiálu předseda pražské ODS Filip Humplík.

Zarážející na tom je prý i fakt, že organizace spadající do gesce náměstka Stropnického, utratila za podobné právní rozbory a analýzy v téže problematice částku přesahující 500 tisíc korun.

„Je nepřípustné, aby člen rady žádal zaměstnance magistrátu o antidatování smluv mezi soukromým a veřejným subjektem. Zarážející na celé věci je i fakt, že se tak chová politik, který se po celou dobu své kariéry v komunální politice profiluje jako bojovník proti korupci a sám předvádí jednání dosud nevídané,“ okomentovala celou záležitost Alexandra Udženija, předsedkyně zastupitelského klubu ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…