Na Ukrajině teď uctívají pána, co vypadal trochu jako Heydrich. Prezident i na nové radiostanici ukazuje svou formu

04.01.2015 17:37

Prezident Miloš Zeman v neděli vpodvečer absolvoval premiéru v novém diskuzním pořadu Prezidentský Pressklub na Frekvenci 1. Ten nahradil dosavadní Hovory z Lán na Českém rozhlase. A prezident během pořadu několikrát předvedl, že je stále ve formě.

Na Ukrajině teď uctívají pána, co vypadal trochu jako Heydrich. Prezident i na nové radiostanici ukazuje svou formu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční projev Miloše Zemana

Na dotaz, jak probíhal novoroční oběd s premiérem Sobotkou, prezident ocenil především gastronomický zážitek. „Setkání bylo příjemné, rozhodně jsem ho neprotrpěl,“ ocenil. Vládě se podle něj daří, a věří, že se jí bude dařit i nadále. „V této vládě je silnou osobností pan Babiš. Ale vláda tím netrpí,“ zhodnotil poměr sil v Sobotkově kabinetu.

Prezident se samozřejmě vyjádřil i k současnému dění na Ukrajině. V této zemi je podle něj něco špatně. „Prvního ledna se tam organizují pochody, které uctívají Stepana Banderu, jenž mimochodem vypadá jako Reinhard Heydrich. A tak si říkám, že je něco špatně,“ uvedl prezident.

Zareagoval též na dnešní slova Václava Klause, že si média Zemana hýčkají. „Nejsem zhýčkaný novináři. Je to absurdní představa,“ zasmál se. V pořadu také uvedl, že s Václavem Klausem se nikdy prakticky v ničem neshodl, ale vždy se mohl spolehnout na jeho slovo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…