Na akci proti imigrantům sebrali policisté slovenského řečníka rovnou z pódia. Máme to nafocené

08.08.2015 17:16

FOTO Na horké sobotní odpoledne byly v centru Prahy ohlášeny hned dvě demonstrace k tématu imigrace. Ve čtrnáct hodin se měli sejít odpůrci na Staroměstském náměstí, a mezi organizátory byla tentokrát i Dělnická strana předsedy Tomáše Vandase. Sympatizanti přistěhovalectví si dali sraz na Palackého náměstí.

Na akci proti imigrantům sebrali policisté slovenského řečníka rovnou z pódia. Máme to nafocené
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Magát je odváděn policií kvůli nevhodným výrokům v jeho proslovu

Akce obhájců integrace na Palackého náměstí se uskutečnila pod heslem „Solidarita s uprchlíky/ přijímám“. Redaktor ParlamentníchListů.cz odhadl účast na méně než třicet lidí. Na akci byly rozdávány informační materiály a došlo i na stručné projevy, které ale mimo úzkou skupinku diváků nevzbudily prakticky žádnou pozornost.

Na Staroměstském náměstí se v témže čase sešla akce odpůrců imigrace, organizovaná radikálnější částí antiimigrantů. Pořadatelem byla iniciativa Nechceme utečence v České republice a dorazily přibližně dvě stovky účastníků. Na akci zvali zástupci strany Národní demokraté vedené Adamem Bartošem, mezi řečníky byli tentokrát ohlášeni i hosté ze zahraničí a zástupci Dělnické strany vedené Tomášem Vandasem.

Ze Slovenska dorazili župan Banskobystrického kraje Marian Kotleba a rovněž Marian Magát z akční skupiny Vzdor. Ten však byl po svém projevu zadržen policisty. Důvodem měly být antisemitské a jiné nevhodné výroky v jeho projevu. Magát své vystoupení uvedl slovy „Jsem rasista a jsem na to hrdý“, během projevu hovořil o tom, že mu nevadí Židé, ale kritizuje sionismus, a zazněly i výzvy k věšení. Slovenského aktivistu policisté zadrželi bezprostředně poté, co zakončil svůj projev.

Na akci se objevil též zástupce Národně demokratické strany Německa Jens Pühse, který je zároveň generálním tajemníkem celoevropské Aliance pro mír a svobodu. Na úplný konec se k řečníkům přidal ještě Ladislav Zemánek, místopředseda Bartošovy strany NE Bruselu – Národní demokraté.

Akce měla po projevech ze Staroměstského náměstí vést průvodem na Václavské náměstí, kde měla být zakončena pod sochou Svatého Václava. Tuto část programu nakonec organizátoři akce zrušili, Pavel Vandas z pódia vysvětlil, že je to kvůli extrémně teplému počasí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo, Hans Štembera

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…