Na blití. Úchyl! Mirek Topolánek odpálil bomby na současná témata

05.06.2018 6:41

Expremiér Mirek Topolánek v pondělí večer usedl k počítači, pročetl si zprávy a spustil kanonádu. Zamyslel se nad tím, jestli se zase o kousek přiblížil konec civilizace. Pak vypálil slovní granát proti svému bývalému kolegovi z ODS Vlastimilu Tlustému a prozradil, že mu je na blití z trestně stíhaného premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho marketingového experta Marka Prchala. Co Topolánka tak rozčílilo? Nahlédněte.

Na blití. Úchyl! Mirek Topolánek odpálil bomby na současná témata
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek při rozhovoru pro PL

V loňském roce na sebe aktivistka Marie Feryna upoutala pozornost, když začala požadovat více práv pro pedofily a další sexuální menšiny.

Anketa

Podporujete zdanění církevních restitucí v intencích návrhu KSČM?

89%
hlasovalo: 14198 lidí

„Zkrátka a dobře – budoucnost není jen queer, ale radical queer, respektive taková být musí. Je třeba skončit s izolovaností jednotlivých podskupin queer komunity, vzpomenout si, že ještě není dobojováno, a to ani legislativně. Navíc legální rovnost není rovností osobní a rovná práva ještě neznamenají rovné podmínky a příležitosti,“ napsala. „Radical queer znamená zrušit sexuální a rodové normy, očistit stigmatizované menšiny, včetně pedofilní komunity,“ dodala. Její slova v loňském roce zaznamenal také server Echo24.cz

Na začátku června tohoto roku se na sociální síti Facebook objevil otevřený dopis hnutí SdruŽeny, v němž je řečeno, že se tato aktivistka dopustila znásilnění jiné ženy. V Autonomním sociálním centru Klinika.

„Před časem publikovala na svém blogu příspěvek, který následně stáhla a dnes již není možné ho dohledat. V něm velmi opatrně přiznala, že na Klinice napadla členku kolektivu a pokusila se ji znásilnit. Napadená však mluví o znásilnění, ne o pokusu. Marie zároveň tvrdila, že se napraví a vyhledá odbornou pomoc. Mnoho čtenářů jí tenkrát vyjádřilo podporu. I přes tento slib se podobná událost opakovala. Marie Feryna znásilnila jednu z autorek tohoto dopisu. Zpočátku jí tvrdila, že si nic nepamatuje a popírala vinu, později připustila, že skutek spáchala. Pokoušela se vše ututlat a vyhýbala se konfrontaci. K tomu používala i citové vydírání a výhrůžky sebevraždou,“ stojí v dopise.

Otevřený dopis si přečetl i expremiér Mirek Topolánek, který se zamyslel nad tím, jestli přesně takhle vypadá zánik civilizace. „Takže: úchyl se prohlásí ženou, vetře se do ryze ženské společnosti a řádí. K tomu slouží ‚svobodná volba pohlaví‘?! Takhle vypadá zánik civilizace?“ zeptal se na sociální síti Twitter.

Jenže kauza aktivistky Marie nebyla tím jediným, čemu věnoval pozornost. Slovní kanonádu namířil i na další cíle. Pár slov poznamenal např. ke snaze komunistů zdanit majetek, který se vrátil po dohodě se státem církvím. Na požadavek komunistů kývl premiér v demisi Andrej Babiš (ANO). Topolánek však nemířil slovním granátem jen na Babiše a komunisty. Slovní ránu od Topolánka dostal i někdejší člen ODS Vlastimil Tlustý. Bývalý komunista.

„Jenom připomínám, že 1. pokus o církevní restituce, připravený ministrem Jehličkou a mnou silně podporovaný, zablokoval bojovník za rovný důchod a rovnou sociální dávku Vlastimil Tlustý, bývalý člen KSČ. Ano, ten, co položil vlastní vládu! Soudruzi včera, dnes i zítra spojte se!“ doporučil expremiér bývalým kolegům z jedné komunistické strany.

Připomínku k tématu přičinil i předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek, který připomněl, že vyrovnání státu s církvemi bylo třeba přijmout, protože jinak by peníze od státu na platy dostávali také islámští duchovní.

„Připomínka pro ty ‚obránce křesťanských hodnot‘, kterým zákon o církevních restitucích leží v žaludku: Kdyby se nepodařilo schválit ho včas, musel by stát od r. 2014 hradit platy islámských duchovních, protože Ústředí muslimských obcí bylo registrováno v r. 2004 za vlády @CSSD,“ napsal Kalousek na sociální síti.

A pak to přišlo. Mirek Topolánek prozradil, že mu je „na blití“ z trestně stíhaného premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho marketingového experta Marka Prchala. Opět šlo o zdanění církevních restitucí. Babiš dal na sociálních sítích najevo, že vůbec nedělá žádné ústupky komunistům, vyrovnání státu s církvemi považoval prý za předražené i on sám.

„Právě čtu tady v článku na Novinkách sugestivní titulek: ‚Další ústupek komunistům: Babiš souhlasí se zdaněním církevních restitucí‘. Jaký proboha ústupek? Říkám to už nejmíň dva roky. I jsem o tom natočil video. Restituce byly předražené o 54 miliard,“ uvedl k tématu Babiš. A Topolánek se neudržel.

„Marku Prchale, když už píšete tyhle hnusy, vynechte zrovna vy a váš boss to ‚proboha‘. Je mi z vás na blití,“ vypálil expremiér.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …