Na hovno! ozvalo se z lidu na otázku prezidenta Zemana

01.12.2017 14:21

Svou návštěvu Jihomoravského kraje zakončil prezident Miloš Zeman v Letovicích. Jako vždy se zeptal lidí na předčasné volby. Absolutní většina byla proti jejich konání. „Na hovno,“ ozvalo se dokonce z publika.

Na hovno! ozvalo se z lidu na otázku prezidenta Zemana
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany ve Strážnici

První dotaz na prezidenta směřoval k Demokratickému bloku, který je podle tazatele dehonestující. „Demokratický blok sdělil, nepřímo, že vlastně jsme všechno, jen ne demokratičtí,“ sdělil tazatel. „Obdobný názor jsem sdělil včera na TV Barrandov. Když sám sebe označuji za demokrata, tak vlastně implicitně říkám, že všichni ostatní jsou nedemokraté, takže je urážím. Kdyby se ti lidé označili jako pravicový blok, tak by to byla pravda. Ale oni neměli odvahu se označit za pravici. A když někdo v politice lže a uráží, tak moc užitečného v politice neudělá,“ odvětil Zeman.

Následně se vyjádřil k radosti z dohody o dodávce 6 tisíc traktorů společnosti Zetor pro Rusko po dobu čtyř let. „Holt jeden jezdí s podnikatelskou misí a pomáhá českým exportérům, druhý zakládá Demokratický blok. Posuďte sami, co je užitečnější,“ řekl Zeman. Jeden z občanů se pak rozplakal při poděkování za uzavřené kontrakty v Rusku. 

„Nerad se chlubím cizím peřím. Kontrakty dělají podnikatelé. Prezident je něco jako deštník. Zaštiťuje celou návštěvu, je dobré, když tam prezident je. Proto tato mise byla největší za 25 let,“ poznamenal Zeman.

Závěrem se pak Zeman vyjádřil ke schválení Dublinského protokolu Evropským parlamentem. „Když jsem se seznámil s tímto rozhodnutím, tak jsem si říkal, že je na čase zrušit Evropský parlament. Dublinský protokol je naprosto normální a já s ním souhlasím. Normální imigrant má zkrátka povinnost požádat o azyl v první bezpečné zemi,“ podotkl Zeman s tím, že touto první bezpečnou zemí není Česká republika. „Tou by byla, jen kdyby migranti se přesouvali letadly,“ sdělil Zeman se slovy, že Dublinský protokol nám dává garanci, že nelegální migranty můžeme vyhostit. „Kdyby se zrušil Dublinský protokol, tak všechna ta varování ohledně přílivu migrantů by se mohla naplnit,“ uzavřel Zeman.

Poté se již jen podepsal na pamětní listy, připnul prezidentskou stuhu na prapor města a popřál slunce v duši. Z rukou starosty města pak převzal dary. „Jsem tady potřetí. Přijedu počtvrté a se mnou přijde zákon,“ zahlásil ještě prezident se slovy: „Nashledanou, nikoliv sbohem.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…