Na masopustu si dělali legraci z Klause. Zavřeli ho za mříže

10.02.2013 23:05

Několik stovek lidí, stejný počet masek, tak vypadal masopustní rej o víkendu v jihočeském Milevsku na Písecku. Kromě pohádkových postaviček, různých figur ze života, jako byl papež, vězni, jeptišky, se objevila i jedna zásadní osobnost. Prezident Václav Klaus. A to v docela recesistickém pojetí.

Na masopustu si dělali legraci z Klause. Zavřeli ho za mříže
Foto: Radek Kraus
Popisek: Masopust v Milevsku aneb jak "krále" Klause zavřeli za mříže

„Chceme hlavně, aby se lidi bavili a aby viděli všechno možné, tak tu máme i pana prezidenta,“ uvedl v sobotu pro ParlamentniListy.cz jeden z organizátorů s tím, že Klaus za mřížemi, vypodobněný jako král v kanceláři prezidenta, vzbudil snad největší zájem.

„To je dobrý, škoda jen, že je to jako fór. Za to, co téhle zemi ten hradní pán udělal, by si zasloužil zavřít na Mírov. A za tu amnestii na veřejně prospěšné práce,“ řekl pro ParlamentniListy.cz návštěvník masopustního veselí Petr Dvořáček.

Figurant v obleku a v královském hermelínu zároveň vykukoval zpoza mříže a nad ním byl nápis: Děkuji všem, kteří mi zabránili emigrovat.

„Kdybychom věděli, že nás navštíví sám pan prezident, udělali bychom daleko větší antré. Takhle ho zavřeli a přivezli rovnou,“ nechal se s úsměvem slyšet i jeden zaměstnanec radnice a dodal, že masopust je jedinou šancí, jak si lze udělat beztrestně legraci z politiků a nebýt za to popotahován, jako je třeba takzvaný tykadlový řidič Smetana.

Organizátoři masopustního veselí si udělali legraci třeba i z českého vězeňství. Pár vězňů na alegorickém voze mělo znázorňovat nejspíš vězně, kteří i po amnestii ještě v base zůstali.

Recese: Důchodová reforma s klaunem a solární větrný mlýn

Nechyběl ani „solární větrný mlýn“ s nápisem „5. Důchodová reforma“ a u toho postava klauna.

„Koukám, že my Češi si umíme udělat legraci z kdečeho. A jsem rád, že i přesto, co nám tu politici dělají, nám ještě zůstalo aspoň to jediné, smysl pro humor. I když vytunelovali tuhle zemi za těch dvacet let, smích a smysl pro humor nám naštěstí vzít neumí,“ podotkl další z návštěvníků Josef Trojan, který do Milevska přijel až z Tábora.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…