Na post ministra dopravy má LIDEM několik kandidátů, říká Peake

20.11.2012 13:41

Nejmenší vládní strana LIDEM má na post ministra dopravy připraveno několik jmen, jsou to straníci i nestraníci, řekla po jednání předsednictva strany její šéfka a vicepremiérka Karolína Peake. Konkrétnější být nechtěla, neuvedla ani počet možných kandidátů. O personálním obsazení vlády chce totiž nejprve jednat s premiérem Petrem Nečasem (ODS).

Na post ministra dopravy má LIDEM několik kandidátů, říká Peake
Foto: LIDEM
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM – liberální demokraté Karolína Peake

Peake se s Nečasem dostala do sporu poté, co předseda vlády ostře odmítl původní návrh LIDEM, aby se do čela Ministerstva dopravy postavil spolupracovník Peake Robert Vacek. Roztržku po několika dnech ukončil sám Vacek, který oznámil, že o post zájem nemá. Na post hledají LIDEM náhradníka poté, co se ke 3. prosinci po výzvě své strany, aby tak učinil, rozhodl odejít nynější ministr Pavel Dobeš.

Revize koaliční smlouvy

Předsednictvo nejmenší vládní strany jednalo v Poslanecké sněmovně jen krátce před schůzkou špiček koaličních stran ve formátu K9. Ta se sešla v poledne. „Většinu času jsme řešili organizační věci ohledně krajské struktury a členských přihlášek," poznamenala Peake.

Na jednání K9 se vládní ODS, TOP 09 a LIDEM chtějí dohodnout na revizi koaliční smlouvy a vládního programového prohlášení. Podpis nových dokumentů přitom chtějí stihnout do konce roku, dnes by měli podle Peake hlavně diskutovat o harmonogramu postupu.

„Požádáme pana premiéra o jednání o dalším možném kandidátovi na ministra dopravy," poznamenala vicepremiérka. Od Nečase chtějí LIDEM po blamáži s Vackem slyšet jeho představy o člověku, který by měl ministerstvo vést. „Nechceme žádná další jména probírat v médiích, než bude dohoda jasná," řekla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …