Na prvomájovou oslavu komunistů přišlo více lidí než na ČSSD

01.05.2013 21:23

Na pražském Výstavišti dopoledne slavili 1. máj komunisté, odpoledne je pak vystřídala ČSSD. Jejich příznivců ale přišlo méně, tvrdí server Týden.cz.

Na prvomájovou oslavu komunistů přišlo více lidí než na ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na pražském výstavišti v Holešovicích oslavovala 1. máj nejen ČSSD

Sociální demokraté pořádali prvomájové mítinky například ve Vyškově, Blansku, Brně či v Praze. Jejich představitelé ve svých projevech kritizovali vládu Petra Nečase, zejména její opatření v oblasti nezaměstnanosti a sociálních služeb, a seznamovali účastníky se svými návrhy reforem.

Komunisté slavili Svátek práce na Výstavišti v pražských Holešovicích, kde je pak odpoledne vystřídala ČSSD. Tradičně se přišel podívat předlistopadový generální tajemník tehdejšího Ústředního výboru Komunistické strany Československa Miloš Jakeš.

Poslankyně Marta Semelová mluvila o krizi kapitalismu a chudobě občanů. "Vám se utahují opasky a nahoře se krade," přidal se poslanec Jiří Dolejš.

Poté rudou barvu vystřídala oranžová. Místopředseda pražské ČSSD Karel Březina ve svém projevu mimo jiné obvinil současné vedení pražského magistrátu z toho, že není schopno včas dokončit tunel Blanka. Kritizoval i vládu a její reformy a řekl, že je ČSSD po svém případném nástupu do vlády bude muset přepracovat. Tvrdil také, že když se ČSSD dostane k moci, zdědí vybydlenou zemi.

Příznivci ODS oslavili prvomájový svátek na pražském Petříně s primátorem Bohuslavem Svobodou (ODS), který ve svém projevu mimo jiné odsoudil spolupráci ČSSD a KSČM v krajích. "Kdyby tato spolupráce pokračovala dál, bylo by to dobré pro pravicové strany, protože si všichni lidé uvědomí, že to není ku prospěchu krajů," řekl Svoboda.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …