Na zdech "krev" a parte. Útoky na pardubické centrum pro uprchlíky vyvrcholily

07.04.2016 16:25

Odpůrci přijímání uprchlíků zřejmě zaútočili na Rodinné centrum Kašpárek v Pardubicích. Na konci minulého roku se tam totiž konala sbírka na uprchlíky, což se zřejmě někomu nelíbilo, a tak již počtvrté vzal centrum útokem. Tentokrát červenou barvou a k tomu vystavil ředitelce parte. Informují Lidovky.cz.

Na zdech "krev" a parte. Útoky na pardubické centrum pro uprchlíky vyvrcholily
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Na ředitelku Rodinného centra Kašpárek v Pardubicich čekala ve čtvrtek pořádná spoušť. Někdo jí totiž v noci vylil červenou barvu na výlohu a k tomu dokonce sepsal její smyšlené parte. Jde tak již o čtvrtý útok v pořadí od konce roku, kdy se v centru konala sbírka pro uprchlíky.

„Je to tam zlitý, schody, výloha, zdi. Zároveň vylepili i dvě parte. Jsem z toho znechucená a hodně naštvaná. Nesahala jsem na to a ani nechci. Je to odporný a je toho hrozně moc,“ řekla ředitelka centra a ombudsmanka Strany zelených Olga Pavlů.

„Oznamujeme veřejnosti a všem příbuzným a známým, že nás navždy opustila levicová extremistka, multikulturalistka, manželka a matka šestnáctiletého syna Olga Pavlů. Zemřela v pardubické věznici po vykonání rozsudku smrti oběšením za zvlášť závažný zločin velezrady,“ stálo v jejím parte vylepeném na výloze centra.

Pavlů je přesvědčena, že šlo o útok organizované skupiny, nikoli jednotlivce. Rozhodně se však jejich postupem nenechá jakkoliv zastrašit. „Jsem spíš útočný typ, ne ten, co se stáhne,“ řekla.

Celý text zde.

Nebyl to první takový útok, již dříve bylo centrum polepeno nálepkami s textem „refugees not welcome“, jindy zase obrázky šibenic či výhrůžkami smrti vlastizrádcům. Intenzita útoků, které začaly po sbírce na uprchlíky, se každopádně stupňuje.

„Byla tam přímá souvislost. Hlásila jsem to policii, že evidentně nešlo o situaci, kdy šel opilec z hospody a v kapse měl pět nálepek, ale že je zřejmé, že to souvisí s tou pomocí. Akorát se to od té doby zhoršuje,“ řekla Pavlů.

Až do čtvrtečního útoku vždy šlo o pouhé přestupky, ten nejnovější však naplňuje podstatu trestného činu. „Známý, který studuje práva, mi tvrdil, že mám zcela jasně trvat na trestném činu násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci pro politické přesvědčení. Že jde o jasný politický útok, a ne výtržnictví.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…