Náčelník generálního štábu Picek se stane velvyslancem

29.04.2012 7:48

Náčelník generálního štábu Vlastimil Picek, který v červnu opustí nejvyšší armádní post, míří do diplomacie. Serveru Aktuálně.cz to potvrdil ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Náčelník generálního štábu Picek se stane velvyslancem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Český státní znak

"Myslím, že by byl vhodný kandidát, byl voják i diplomat," uvedl ministr a vicepremiér vlády. Na dotaz, zda o Pickově angažmá uvažuje, odpověděl: "Ano, ještě nevím kde." Na rozdíl od náměstka ministra obrany Jiřího Šedivého, který zůstane i ve svém diplomatickém angažmá u armádních záležitostí - bude totiž velvyslancem při NATO, se Picek má zřejmě stát normálním velvyslancem.

O zemi není rozhodnuto

Podle zdroje blízkého diplomacii se mluví o tom, že by Picek odešel do Slovinska. Tam je ale současný ambasador teprve třetím rokem. Obvyklá doba střídání velvyslanců je čtyři roky. Ani sám Picek zatím nezná místo svého příštího působení.

"Zatím nevím, do které oblasti po ukončení vojenské kariéry zamířím a kde budu působit. Doufám však, že získám práci, kde budu moci nejen uplatnit dosavadní zkušenosti, ale také že tato práce bude zajímavá a kreativní," vzkázal Picek přes mluvčí generálního štábu Janu Růžičkovou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…