Náměstek Hudeček věří: Do dvou měsíců najdeme ředitele DPP

23.08.2012 16:33

Nový generální ředitel pražského dopravní podniku by měl být vybrán zhruba do dvou měsíců. Podnik by podle něj měl vést ředitel, který bude mít jasnou koncepci. Na čtvrteční tiskové konferenci to řekl náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09).

Náměstek Hudeček věří: Do dvou měsíců najdeme ředitele DPP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Dozorčí rada se ve středu po sedmihodinovém jednání shodla na tom, že podmínky a způsob výběru nového ředitele budou stanoveny do pondělí. Rozhodla také o tom, že audity některých údajně nevýhodných zakázek dopravního podniku budou pokračovat. Nové vedení kvůli nejasnostem minulý týden prověrky pozastavilo.

„Jsem přesvědčen, že výběr nového generálního ředitele bude rychlý, a že se povede do dvou měsíců," uvedl Hudeček.“ Do té doby bude za chod podniku zodpovědná dozorčí rada a představenstvo," doplnil.

Hudečkův stranický kolega, předseda magistrátního finančního výboru Zdeněk Tůma přitom v rozhovoru pro čtvrteční Hospodářské noviny řekl, že ve vedení podniku by měl na půl roku usednout krizový manažer. Po tu dobu by Praha měla hledat dlouhodobého šéfa. Primátor Bohuslav Svoboda Lidovým novinám řekl, že by tímto dočasným manažerem mohl na šest měsíců být nedávno odvolaný Vladimír Lich. Pro tento návrh ale zřejmě nenajde dostatečnou politickou podporu ani u TOP 09, ani u vlastní ODS.

Situace kolem pražského dopravního podniku eskalovala minulý týden, kdy byl Lich z vedení firmy proti vůli primátora hlasy ODS i TOP 09 odvolán. Dozorčí rada řediteli vyčítala mimo jiné pochybení týkající se vypisování veřejných zakázek či špatnou komunikaci s dozorčí radou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…