Náměstkyni Matuškovou nahradí na MŠMT od prosince Pavla Katzová

29.11.2019 20:33

Dosavadní ekonomickou náměstkyni ministra školství Zuzanu Matuškovou vystřídá od prosince ve funkci její nynější zástupkyně Pavla Katzová. Matušková jako náměstkyně končí na vlastní žádost. Ministerstvo školství o tom dnes informovalo na webu. Zda Matušková na ministerstvu zůstane v jiné pozici, úřad neupřesnil.

Náměstkyni Matuškovou nahradí na MŠMT od prosince Pavla Katzová
Foto: msmt.cz
Popisek: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Matušková, narozená v roce 1958, nastoupila na ministerstvo v roce 1995. Skončit jako náměstkyně se podle mluvčí úřadu Anety Lednové rozhodla v říjnu. Její nástupkyně Katzová se narodila v roce 1976. Do výběrového řízení na pozici náměstkyně se přihlásila jako jediná, uvedla mluvčí. Funkce se ujme od 1. prosince.

Na ministerstvu prošla Katzová od roku 1999 funkcemi vedoucí oddělení školské legislativy, ředitelky odboru souhrnného rozpočtu a rozborové činnosti a vrchní ředitelky sekce legislativy a práva. V letech 2015 až 2018 působila ve Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska. Na ministerstvo školství se vrátila loni.

V nadcházejících měsících bude hlavním úkolem nové náměstkyně spuštění změn ve financování regionálního školství, které začnou platit od ledna 2020. Školy již nebudou dostávat peníze prostřednictvím krajských normativů dle počtu žáků, ale přímo z ministerstva podle počtu odučených hodin. Katzová se již v posledním roce na přípravě reformy podílela coby zástupkyně náměstkyně Matuškové.

Kvůli vzniku Národní sportovní agentury a přesunu části úředníků na ministerstvu pod sekci pro vzdělávání vypsalo minulý týden ministerstvo školství také konkurz na odborného náměstka, který řídí vzdělávání. V současnosti tuto funkci vykonává Václav Pícl. Zájemci o místo se mohli hlásit do dnešního dne. Úspěšný kandidát bude v pozici od 1. ledna.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…