Naše kroky nevysvětlujeme. Vydáme se slovenskou cestou? ptal se Pospíšil z modré Plzně

03.11.2012 14:43

Na kongresu ODS také vystoupil místopředseda a jediný krajský lídr, který vyhrál volby, Jiří Pospíšil. Své kolegy pozdravil z modré Plzně a hledal hlavně řešení, co udělat s klesajícími preferencemi. Je to podle něj hlavně o tom zajímat se opravdu o potřeby občanů a vysvětlovat vládní kroky.

Naše kroky nevysvětlujeme. Vydáme se slovenskou cestou? ptal se Pospíšil z modré Plzně
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v pořadu Události, komentáře

„Jak velká prohra je ještě přijatelná? Když ztrácíme nerozhodnuté voliče, nebo když ztrácíme voličské jádro?“ ptal se Pospíšil s tím, že výsledek ODS se týká právě těch bývalých skalních voličů.

Slovenská SDKU má 5 procent

Lidé podle Pospíšila nemají důvod dál ODS volit, protože jim nepřipadá, že pro ně vláda pod vedením jeho strany něco dělá. „Musíme se zamyslet nad tím, nakolik vláda občanům své kroky dostatečně vysvětluje, ale nakolik také dělá pro občany věci, které jim opravdu pomohou,“ upozornil.

Běžní voliči se nezajímají o fiskální zodpovědnost, ale o to, zda vládu zajímá, co lidi trápí. Pospíšil jmenoval např. prvovoliče, kteří již ODS nevolili. Podle něj hlavně kvůli nezvládnutému školství – státní maturity, školné a další. „Měli bychom zanalyzovat naše typické voličské skupiny a zjistit, proč nás tito lidé nevolili,“ uvedl.

SLEDUJEME: Kongres ODS

„Musíme se zamyslet nad tím, jestli není do ODS nutné vtahovat i lidi, kteří se osvědčili i ve veřejném, občanském životě,“ navrhl Pospíšil. Nedůvěryhodnost je však spojena také s mnohými skandály. Vyzval účastníky kongresu, aby se nevydali cestou slovenské pravicové SDKU, která má nyní podle průzkumů necelých 5 procent.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…