Ne já, to váš prezident je zločinec, vzkazuje do Prahy Savčenková z ruské basy

30.04.2016 15:18

List vězněné ukrajinské pilotky Nadi Savčenkové zveřejnil na svém facebookovém profilu proukrajinský aktivista Tomasz Peszynski. Jde o odpověď na jeho dopis pilotce vězněné v Rusku, v němž se Peszynski omlouval za chování prezidenta Miloše Zemana. Ten se totiž v minulých týdnech vymezil proti její nevině. Informuje o tom server Echo24.cz.

Ne já, to váš prezident je zločinec, vzkazuje do Prahy Savčenková z ruské basy
Foto: youtube.com
Popisek: Nadija Savčenko

Peszynski v dopise Savčenkové napsal, že Zeman se o jejím nezákonném soudu vyjádřil tak, že se řídí zásadou, že když o nějaké kauze nic neví, neznamená to, že neví, zda je ten člověk vinen nebo nevinen. „Tak se k tomu prostě nevyjadřuje. Je to od Miloše Zemana sprosté a nechutné,“ napsal tehdy Peszynski. 

Odpověď od Savčenkové, jež mu děkuje za podporu, přišla po necelých třech týdnech. „Nejsem zrádce, neponižuji svůj národ, jak to dělá Zeman. On je větší zločinec než já a spravedlivý soud ho stejně čeká, tak jako Putina, v Haagu,“ nebrala si ve svém psaní servítky Savčenková, a to přesto, že v úvodu listu uvedla, že Zemana nezná a je jí jedno, co o ní řekl. Peszynskému zároveň poděkovala za petici, za svědomí, za poctivost a za dobré přátelství k Ukrajině. 

Původní text ZDE.

„Vy se nemáte za co omlouvat. My Ukrajinci velmi dobře víme, že národ a prezident mají velmi často různé pohledy na situaci a národ nemá nést odpovědnost za svého prezidenta troubu, nebo špatného prezidenta,“ uvedla také. 

Savčenková se netajila tím, že by ráda Českou republiku jednou navštívila. „Věřím v přátelství mezi našimi národy nezávisle na politice prezidentů,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…