Ne, ne, ne. Se Šmardou a ČSSD je to zase jinak

17.07.2019 8:00

Sociální demokracie si sice chce prosadit Michala Šmardu na Ministerstvo kultury, ale podle dnešní MF Dnes couvá v tom, že by dala prezidentovi v tomto směru nějaké ultimátum.

Ne, ne, ne. Se Šmardou a ČSSD je to zase jinak
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda (ČSSD)

„Vysloveně nešťastné bylo, když se Michal Šmarda s Romanem Onderkou v pondělí po jednání předsednictva rozpovídali o tom, že buď prezident ministra vymění do konce července, nebo jdeme z vlády. Přitom na jednání předsednictva žádný termín nepadl. Vypadá to jako další ultimátum, přitom dobře víme, že pokud prezident Michala vůbec někdy jmenuje ministrem, tak to určitě nebude takto rychle,“ uvádí zdroj MF Dnes. 

Anketa

Podporujete novou předsedkyni Evropské komise Ursulu von der Leyenovou?

6%
94%
hlasovalo: 7406 lidí

Šmarda se pak následně bránil, že došlo k nepochopení. Podle jeho slov rozhodně pondělní slova neznamenají to, že v případě, že nebude 31. července 2019 jmenován ministrem kultury, má předseda strany Hamáček použít demise ministrů. „Znamená to pouze, že před 31. červencem rozhodně nemá smysl demise používat a po tomto termínu je to na uvážení předsedy,“ uvedl.

Někteří straníci pak přiznávají, že se nyní vede debata nikoliv o odchodu z vlády, ale o tom, jak zůstat a nevypadat jako hlupáci. Hamáček se tak musí snažit ukázat, že nejde o problém ČSSD, ale premiéra Andreje Babiše (ANO). Ten se však k tomu, aby Šmardu prosazoval nějak výrazněji, nemá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…