Nečas je účelově oslabován, myslí si Doktor

16.02.2013 21:48

Poslanec za Jihočechy 2012, bývalý člen ODS Michal Doktor, hodnotí dnešní situaci své bývalé strany. V rozhovoru pro server Prvnízpárvy.cz o ní nic moc dobrého neřekl.

Nečas je účelově oslabován, myslí si Doktor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Doktor

Členové ODS daleko nejčastěji slyší, že strana platí daň za prosazování vládního programu. To je ovšem mýtus, přání je zde otcem myšlenky. Mezi ODS a voliči vyhasíná spojení. Skoro se obávám, že ODS ani nemá nějakou přesnou analýzu příčin, nebo ji má a je tak tragická, že ohrožuje celé dnešní vedení, a proto ji skrývá. Myslím, že vše co se děje, je pak dopočitatelné. Kongres vyslal signál reflexe - mohl přinést hledanou živou vodu,“ řekl Doktor pro Prvnízprávy.cz.

Doktor má za to, že ODS hlavně chybějí profesionálové. Vadí mu výmluvy na vládu, ale i stále nové snahy o zlepšení, které nikam nevedou. Přesto uznává, že i jeho překvapil debakl v prezidentských volbách Přemysla Sobotky. „Petr Nečas je podle mého soudu účelově obkličován a oslabován. Nějaký hlupák si tu pohrává se syndromem Vladimíra Špidly a Stanislava Grosse z podobného období v ČSSD,“ uvedl Doktor.

Voličům podle Doktora nelze nic namluvit, stejně tak hodnotí i snahu TOP 09 stát se dominantní pravicovou stranou. „Miroslav Kalousek se o dominanci určitě pokouší, vezmu-li v úvahu poslední „značkové“ volební výsledky, pak odpověď dostává velmi neutěšenou. Kalousek se vycvičil v rozpočtovém výboru, to je jisté. Jaké disciplíny zde nacvičují zástupci ODS, musí zkoumat a řešit její členové,“ řekl Doktor.

Problémem podle něj je neschopnost ODS hájit podnikatele, místo toho dělá strana nepochopitelné kroky. „Přijímání změn daňových zákonů v období vánočních svátků je ovšem vnímáno jako přehlížení, skoro se ani nechce věřit, že mezi poslanci pravice je tolik aktivních podnikatelů,“ prohlásil Doktor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…