Nečas před kamerami: Odmítám vydírání

03.04.2012 18:59

Premiér Petr Nečas se vyjádřil k ultimátu Věcí veřejných, že opustí jejich ministři vládu, pokud nesplní jejich požadavky. Prý jej nikdo z VV nekontaktoval.

Nečas před kamerami: Odmítám vydírání
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Premiér Petr Nečas v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

Petr Načas odmítl požadavek VV na změny. „ Nebojím se ani rychlých předčasných voleb,“ zdůraznil, že bude jednat pouze s odpovědnými partnery. Načas odmítl, že by měl reagovat na ultimáta podaná před média.

"Příčiny nevěryhodnosti vlády jsou především ve Věcech veřejných a měly by zpytovat svědomí. Ve svém prohlášení nic konkrétní nenavrhují, jen úkolují a obviňují ostatní," vysvětlil.

Sledujeme téma Rozpad vládní koalice

VV chtějí, aby Petr Nečas do 26. dubna vyřešil situaci kolem Lesů ČR, situaci na nejvyšším státním zastupitelství a rušení státních institucí. Radek John, šéf VV, se zlobil, že Nečas od ledna nesvolal koaliční jednání K9.

Nečas tvrdí, že vláda, která by vzešla z voleb na podzim, by nemohla sestavit slušný a zodpovědný rozpočet. „Čekat ale do podzimu, by bylo nezodpovědné řešení,“ zlobil se na krátkém briefinku.

Shodou okolností právě zítra pokračuje soud s Vítem Bártou, předsedou poslaneckého klubu VV, který je obviněn z korupce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

22:58 Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

Piráti představili svůj 12bodový plán pro boj s dezinformacemi, v němž požadují, aby další ministers…