VV: Lidé nám nevěří. Odcházíme z vlády

03.04.2012 17:44

Usnesení Grémia VV a Poslaneckého klubu VV ze dne 3. dubna 2012.

VV: Lidé nám nevěří. Odcházíme z vlády
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předseda VV Radek John a místopředsedkyně vlády Karolína Peake

•       Grémium VV a Poslanecký klub konstatuje, že trvající krize důvěry mezi koaličními partnery způsobuje, spolu s dlouhodobě neřešenými problémy, krizi důvěry veřejnosti vůči vládě.

•       Grémium VV a Poslanecký klub proto vyzývá ministry nominované za Věci veřejné, aby neprodleně předali premiérovi Petru Nečasovi demise s účinností k 1. květnu 2012.

•       Grémium VV a Poslanecký klub vyzývá premiéra Petra Nečase, aby nejpozději do 26. dubna 2012 předložil koaličním partnerům návrh opatření a konkrétních kroků, které mohou pomoci vládě znovunabýt oslabenou akceschopnost a tím i ztracenou důvěru občanů.

•       Mezi konkrétními kroky spatřujeme jako klíčové především zacelit otevřené rány v podobě například kauzy Lesy ČR, krize ve státním zastupitelství, problematického systému vydávání sociálních dávek a některé další kauzy.

•       Předloží-li premiér Petr Nečas návrh těchto opatření do 26. dubna 2012 a navrhne posléze takové složení své vlády, které se může ucházet o důvěru občanů, považujeme za samozřejmý a nezbytný předpoklad další úspěšné koaliční spolupráce, že nově rekonstruovaná vláda předstoupí v co nejkratším možném termínu s žádostí o vyslovení důvěry před Poslaneckou sněmovnu.

•       Současně žádáme premiéra, aby přišel s komplexním návrhem na sloučení centrálních úřadů a ministerstev, s cílem uspořit prostředky veřejných rozpočtů.

•       Konečně žádáme také inventuru koaliční smlouvy a redefinování termínů u klíčových programových priorit, které dosud zůstávaly neřešeny nebo byly odsouvány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

8:14 Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci a odvolání nominace Pavla Tuleji na post m…