Nečas promluvil o svých vztazích k Janouškovi, Rittigovi a Hrdličkovi

15.07.2013 9:57

Schůzky Jany Nagyové s lobbisty jsou podle Petra Nečase démonizované. Řekl to v rozhovoru pro deník Právo. Podle něj žalobci nežádali o jeho vydání ve stejnou dobu, jako když zatýkali ostatní, protože se báli a raději čekali, jestli nepřijde o mandát.

Nečas promluvil o svých vztazích k Janouškovi, Rittigovi a Hrdličkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Petr Nečas

Bývalý premiér Petr Nečas dostal od Práva otázku, jak se dívá na jednání Jany Nagyové s Ivo Rittigem. „Žádné jednání! Je to démonizované. Jestliže za tři čtvrtě roku, co byly odposlechy, se sešla s Rittigem třikrát, s Janouškem a Tomanem ani jednou, s Hrdličkou jednou, tak je to prostě démonizovaná věc,“ míní Nečas. „Jestliže se s nimi setkala, tak ano, s mým vědomím, protože já také potřebuji informace z podnikatelského sektoru. Proč by se s nimi nemohla bavit, když o tu schůzku požádali?“

Na otázku, zda i on měl s lobbisty osobní kontakty, Nečas odpověděl, že s Rittigem se sešel za dvacet let třikrát či čtyřikrát. Janouška podle svých slov viděl jednou v životě.

U nich žádnou slušnost nepředpokládám

Pro deník Právo Petr Nečas také řekl, že nepochopil, jak prověřování lobbistů souvisí s kauzou údajného podplácení tří bývalých poslanců ODS. „Ale každý soudce, jakmile si v žádosti přečte jméno Rittig a Janoušek, dá okamžitě štempl na cokoli – na sledování, odposlouchávání, na všechno,“ myslí si Nečas.

Bývalý premiér se prý neptal, proč žalobci nepožádali sněmovnu o jeho vydání ve stejnou dobu, kdy zatýkali a obviňovali ostatní. Právo napadla možnost, že to prý mohlo být ze slušnosti, aby nežádali o vydání premiéra. Snad prý čekali, že Nečas sám rezignuje. K tomu se Nečas také vyjádřil, když řekl: „ To se spíš báli. U nich žádnou slušnost nepředpokládám. Čekali například, jestli nepřijdu o mandát. To je moje hypotéza,“ prohlásil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…