Nečas se pořád něčeho bojí. Takový člověk nemá v čele státu co dělat, rozjela se v rádiu Bobo

28.09.2013 18:13

Předčasné podzimní volby již téměř klepou na dveře a v médiích se to předvolebními průzkumy jen hemží. Volebnímu bloku Hlavu vzhůru! ale příliš nefandí a věští mu zisk přibližně čtyř procent, které na vstup do Poslanecké sněmovny nestačí. Podle předsedkyně Jany Bobošíkové se ale začátek volební kampaně teprve rozjíždí a nic není ztraceno.

Nečas se pořád něčeho bojí. Takový člověk nemá v čele státu co dělat, rozjela se v rádiu Bobo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková v televizním studiu

„Rozhodně nejsme za vodou. Naši členové jsou právě v ulicích a dělají všechno pro to, aby se co nejvíce lidí dozvědělo o tom, co bychom pro Českou republiku chtěli udělat,“ prohlásila Bobošíková v rozhlasovém pořadu Pressklub na Frekvenci 1.

Zdůraznila, že její politický blok prosazuje pouze pravicové myšlenky. A „blok“ je prý vhodné označení z toho důvodu, že je v něm soustředěna spousta lidí z nejrůznějších politických stran, které spojuje liberální zaměření. Důrazně tak popřela, že by Hlavu vzhůru! mělo pouze jednu, a to její tvář. Jako významné osobnosti uvedla například bývalou senátorku Lianu Janáčkovou či exposlance ODS Michala Doktora. „Jejich práce si velmi vážím,“ podotkla.

Situace v České republice je podle Bobošíkové nepříliš optimistická. „Myslím si, že dochází k nerovnováze mezi výkonnou, zákonodárnou a soudní mocí,“ míní. Není prý totiž v pořádku, aby členy vlády odváděla policie podobným způsobem, jako si zaslouží například teroristé. A už vůbec prý není v pořádku, aby se nyní již bývalý premiér Petr Nečas bál toho, co na něj policie ještě „vyštrachá“.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Postavu bývalého premiéra označila jako váhavého střelce a člověka, který má strach vysoko ve své osobnostní výbavě. A takový muž by podle ní nikdy v čele země stát neměl. „Člověk, který se bojí, nemá co dělat v čele strany, natož v čele státu,“ uvedla na jeho adresu.

Blok Hlavu vzhůru! je podle slov Bobošíkové zatím jediná strana, které hledá způsoby, jak společenské bohatství utvářet, ostatní strany naopak prý připravují plány, jak ho zničit. „Chtěli bychom hledat spojence u stran, které jsou schopny podat pomocnou ruku k tomu, aby se Česko vrátilo na cestu k prosperitě,“ nechala se slyšet a dodala, že nemusíme být lopatou Evropy, ale můžeme být jejím mozkem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…