Nechceme Babiše za premiéra, píší autoři petice. Důvodem je hlavně jeho trestní stíhání

02.03.2018 16:29

Spolek Milion chvilek na svém serveru MilionChvilek.cz přinesl možnost podepsat petici proti premiérovi Andreji Babišovi. „Spojujeme lidi, kterým na demokracii záleží,“ píší autoři stránek.

Nechceme Babiše za premiéra, píší autoři petice. Důvodem je hlavně jeho trestní stíhání
Foto: Facebook
Popisek: Andrej Babiš s plyšákem

„My, níže podepsaní, pokládáme za nepřijatelné, aby 70 let po komunistickém puči a 29 let po sametové revoluci byl premiérem naší země trestně stíhaný člověk, vedený jako agent StB. Nebudeme dělat, že je to normální. Chceme, aby se Andrej Babiš vzdal funkce!“ poznamenávají autoři stránek, kde můžete svým podpisem pod petici vyjádřit svůj nesouhlas se jmenováním Andreje Babiše (ANO) do funkce premiéra. V současné době je podepsáno více než 33 tisíc lidí. 

A proč si vlastně signatáři nepřejí trestně stíhaného premiéra? „Trestně stíhaný premiér se může snažit ovlivňovat vyšetřování své osoby,“ podotýkají například signatáři a uvádějí také to, že trestně stíhaný premiér je i špatnou vizitkou naší země v zahraničí. „Je normální, že osoby veřejně činné rezignují kvůli mnohem menším ‚nesrovnalostem‘. Tak kupříkladu Stanislav Gross rezignoval v roce 2005 na funkci kvůli tomu, že nedokázal vysvětlit původ 1,2 milionu korun na svůj byt,‘ poznamenávají dále. 

  • Původní text ZDE.

Poukazují i na to, že i když je třeba ctít presumpci nevny, není pravda, že se status trestně stíhané osoby nijak nemění. „Jakmile je řadový policista vážně podezřelý z trestného činu, je postaven mimo službu, dokud se záležitost nevyšetří. Proč by to potom nemělo platit u premiéra, na kterého bychom měli mít mnohem přísnější metr?“ poukazují pisatelé. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…