Nechcete čekat na registraci auta? Pozor na podvodníka

24.08.2012 22:57

Současný stav registru vozidel není ideální a motoristé musí stále dlouho čekat na to, než přijdou na řadu. Toho se rozhodl využít podvodník, který jim za finanční obnos slibuje přednostní obsloužení. Registr vozidel totiž stále pracuje pomaleji, než by měl, a lidé ve frontách ztrácejí nervy.

Nechcete čekat na registraci auta? Pozor na podvodníka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kmotrovská značka, ilustrační foto

„V úterý jsem se byla podívat, kde budu muset u budovy magistrátu hl. m. Prahy vystát ranní frontu na pořadové číslo, abych mohla přihlásit své koupené ojeté auto. Když jsem přišla ke dveřím kanceláří a četla si vylepené pokyny, oslovil mě jakýsi muž,“ řekla Právu Jana H. Muži je podle informací deníku mezi padesáti až šedesáti lety a měří kolem 175 centimetrů. Janu H. oslovil s tím, že jí za finanční obnos zajistí přednostní obsloužení a výhodný termín. To ale už muž několikrát dodržel a stal se tak pro více lidí důvěryhodný. Jím oslovená žena ale měla zrovna smůlu a tak po tom, co mu dala dvě stě korun na ruku, se po muži slehla zem.

Podle svědkyně muž působil důvěryhodně a dokonce se zajímal, jestli má s sebou peníze na ekologickou daň a doklady od auta. Posléze ji požádal, ať počká u vchodu, kde by si ji měl vyzvednout jím oslovený úředník. "Řekl mi, že jde zaplatit jakýsi poplatek ve výši 300 korun, ale že má u sebe jen 150. Dala jsem mu dvoustovku a nechala ho odejít. Ani po 20 minutách z magistrátu nikdo nevyšel a já jsem v tu chvíli věděla, že jsem se nechala napálit,“ dodala žena. Ta celou věc oznámila ve středu na policii, je totiž přesvědčená, že díky svému důvěryhodnému vystupování nebyla první ani poslední. Muž se zatím pohybuje na území hlavního města Prahy, není ale vyloučeno, že po zveřejnění případu Jany H. se přesune do jiných měst České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …